dijous, 24 de juny del 2021

VIstiu-21

Des de dilluns 21, a les 4,33 h estem en estiu, i aquest dia tenim més de 15 hores de llum.
Comencem l'entrada estiuenca amb una cançó de Pupil·les, "Tota estiu"...
i amb un regalet d'una alumna al claustre de l'institut, galletes fetes per ella mateixa. Quin detall tan bonic.
23 de juny, nit de Sant Joan


Avui el xic ha fet un "especial creïlles": 
truita de creïlla, 
creïlles braves 
i creïlles amb aladroc i picadeta de fruites seques i tomaca seca
 


Faustino Rivero Ulecia Albariño 2020
DO Rías Baixas
Albariño
12,5% vol.
Faustino Rivera Ulecia (Grupo Marqués del Atrio)
Arnedo, la Rioja 
Rodrigo Espinosa
Aprox. 7,50 €
Cítric, fresc.


dimecres, 30 de juny
Avui Isabel ens torna a convidar a la terrassa de sa casa, a mitjan vesprada.
Comencem amb una cerveseta Túria i unes papes.
Amparo ha preparat una caponata siciliana (albergina, tomaca, olives negres, tàperes... l'ha feta amb ceba i sense ceba) i unes llesquetes de pa amb cecina de Lleó. 
Embotits, formatge, aladroc, ensalada amb formatge de cabra...
Focaccia, pa de dacsa i galletes de formatge de La Tahoneta Russafa; galletes de llavoretes, pa de carabassa i de cereals del forn València.

El Pelegrí 2017
IGP Castelló
Tempranillo, Sirà i Merlot
13% vol.
Bodega Les Useres. Les Useres
Aprox. 6,90 €

Fruita i espècies. Agradable.

Doncs sí, demanem "salut, pau i aigua", com els pelegrins de les Useres.

Per a les postres, cireres, Maretes (de crema, de crema cremada i de poma amb canyella) i pastissets de Betlem.

S'està molt bé a la terrassa, però avui no allarguem la celebració...
diumenge, 4 de juliol

Tot i la calor que fa, el xic s'ha posat a la cuina per al dinaret familiar: cloïsses amb ceba i tomaca seca; clòtxines; carrancs blaus; ensalada de bacallà, ceba morada marinada amb llima i cireres goji, creïlla, anxoves i maionesa, 
i suquet de rap
(és la creïlla el que diferencia l'allipebre del suquet?)
I si el menjar és especial, mireu la beguda... Aisss, és que tenim molt a celebrar. Enhorabona, xics!

Pierre Baillette Le Village Brut Premier Cru
Champagne AOC
40% Chardonnay, 40% Pinot Noir de Trois-Puits, 20% Pinot Meunier
60% 2017, 40% Reserva
12% vol.
Baillette Pierre. Trois-Puits, el Marne
(Perrine Chartogne)
Aprox. 35 €
Saborós. Fruita blanca, forn, cereals, cítrics, torrats...

Philipponnat Royale Rérserve Rosé Brut 2015 Champagne AOC
72% Pinot Noir, 26% Chardonnay, 2% Petit Meunier
Degorjament: desembre 2020
12%vol.
Philipponnat. Ay-Cahmpagne, el Marne
Aprox. 50 €
Fruitetes, bona acidesa... redó.

dissabte, 10 de juliol

Que bé s'està  en la terrassa cara a la mar a boqueta nit... 
Un vinet i una picadeta

Pascal Renaud Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2016 Borgonya
Chardonnay
Roure francés
13,5% vol
Domaine Pascal et Mireille Renaud. Solutré-Puoilly. Saona-Loira. Borgonya-Franc Comtat
Aprox. 22 €

Amb truita de creïlles, berberetxos i clòtxines al natural en conserva



diumenge, 11 de juliol


Una visita d'un bon amic mereix una cerveseta ben fresqueta al Meraki (l'hotelito) de la Pobla.
Amb papes i el detall d'unes olivetes (2,40 € x 2)



I per a dinar, seguint la filosofia de "ací no es tira res", un arrosset amb sobrassada, ceba i dacsa torrada.
Pimentons al forn amb conserva de bacallà i ensalada

dimecres, 21 de juliol -Sant Daniel
Algunes vegades celebrem aniversaris; altres, sants; fins i tot moltes vegades no celebrem res. però avui ho celebrarem tot, que feia molt de temps que no ens véiem. I a la fresca de l'horta.

Clòtxines al vapor

Aladroc fregidet

Ensalada russa



Soca
Tempranillo
11% vol
Grupo Bodegas Olarra / Casa del Valle. Yepes, Toledo



Ensalada de tomaca, formatge blanc i olives

La mare ha fet una albergínia farcida boníssima



Pinya per a les postres i pastís de xocolate.
Com deia, ho celebrem tot: la trobada després de tant de temps, el sant i... l'aniversari? És que Conxeta s'ha equivocat, hahaha.







dissabte, 24 de juliol

No crec que mai m'haguera assegut a prendre una cerveseta en un club de surf, però per recomanació de Fede i ja que hi passem per davant i ha ombreta, després d'un passetget per la platja, en demanem unes ben fresquetes, amb papes i olivetes de l'abuela.

Aussie Surf Club (passeig Colom, platja Pobla Farnals)







dimarts, 27 de juliol

La foto no mereix la pena, però el record sí, que la mare fa anys i totes les xiquetes han vingut a felicitar-la i ella ho ha portat tot preparat: conill amb tomaca, hamburgueses, lluç fregit, pimentó torrat, ensalada russa...

Per a les postres no hi ha pastís, només gelats de xocolate



dimecres, 28

Aquesta foto sí que és graciosa: les xiquetes han fet gelats de suc de taronja i trossets de cirera 










divendres, 30 de juliol

No és gens habitual, però hui tinc per a desdejunar pastís de carlota de Dulce de leche (Russafa)






A boqueta nit, un bon plat de pernilet de Guijuelo, 










dissabte, 31 de juliol

El xic ha passat pel mercat, després per la cuina... 
i a disfrutar del festival


Carranc de mar preparat



Candele Lunghe (es diu així perquè semblen ciris de processó)
Jj pateix el que no està escrit per bullir aquesta pasta; jo ara llig que al sud d'Itàlia és freqüent tallar-la en trossos irregulars abans de coure-la, hehe; se sol usar per als plats al forn.
Pasta Trafilata al bronzo: la trafilatura és el procés en què la pasta passa per una màquina que l'espenta cap a una quadrícula per donar-hi forma, i és de bronze
Pasta di Gragnano IGP Il Re della pasta (comprat a  L'officina del gusto)

A la nit, unes clòtxines al vapor amb ceba, all i formatge.
diumenge, 1 d'agost

Comencem amb uns berberetxos i unes clòtxines al vapor.
(No hi ha foto, però estan ben bons)


Retalls de bonítol amb ceba i pésols





Suquet de rap. Deliciós


Juan de Juanes 2020 
València
70% Macabeu, 30% Chardonnay
12% vol
Vinos de la Viña. La Font de la Figuera
Aprox. 3 €





Escabetx de bonítol
(només el tastem, que ja hem menjat molt, i amb uns dies a la nevera estarà millor)






Per a les postres, meló i bresquilla.


dimarts, 3 d'agost

Un nou èxit de l'"Ací no es tira res": per fer servir el caldo d'unes clòtxines fetes amb formatge, ceba i all, avui toca risotto, amb bolets, formatge i molta paciència






dimecres, 4 d'agost

Hui toca un aperitiu una miqueta especial, a València. 
Primer, toca brindar amb una Guinness... quant de temps!





Pernil de Guijuelo, formatges espanyols (de cabra) i francesos, papes...


Tomaquetes i olives adobades i amb cogombrets






I un aperitiu que acaba amb un digestiu (hehe), un licor de cirera

Goxedari Irouleguy AOC 
17% vol.
La Cave d'Irouleguy. Saint-Etienne-de-Baïgorry (Nova Aquitània)
Aprox. 11 €



                                                                                    
                                                                                 dijous, 5 d'agost

Continuem amb la filosofia "Ací no es tira res", i Jj hui ha fet una sopa de pa torrat seguint la receta de Julie Andrieu, amb pa, caldo de pollastre, cansalada viada, llet, cogombrets, pebre...






I novament amb molta paciència, quasi per art de birlibirloque, aquest aladroc...












es converteix en aquest

(El xic també fa saladura de cavalla)











diumenge, 8 d'agost

Tant de temps sense la paelleta de diumenge i va i se m'oblida fer-li foto...!

Per començar, ensalada russa, mandonguilles d'abadejo

La Madura 2019
DO València
100% Merseguera
5 mesos en roure, 9 mesos en cava
12% vol.
Bodegas Terra d'Art. Ahillas, Xelva
Aprox. 15,10-18,65 €
Fruita blanca, torrats, frutes seques... boníssim.

Garmón 2014 DO Ribera del Duero
100% Tempranillo
16 mesos en roure francés
14,5% vol
36.600 botelles +500 magnum
Garmón Continental. Olivares de Duero, Valladolid
(Família Garcia -Mariano Garcia-: Mauro, San Román)
Aprox. 38,50 € (regal de M-S)
Fuita madura, potent, espècies, torrats. Molt bo.

dimarts, 10 d'agost

Com qui no vol la cosa, quasi sense voler, ens ix un dinaret -sobres o menjar ja preparat abans- superfresquet i abellidor:
ensalada russa, mandonguilles d'abadejo, ensalada d'encisam i carlota, cogombre, gaspatxo, aladroc en vinagre i escabetx de bonítol; amb coca salada del forn de Raga d'Almàssera.









Per a les postres, un meló espectacular de Vicentín (regal de A-Q)







dimecres, 11 d'agost

Hui tenim visita, però no ens hem de posar etiqueta.

El xic ha anat a la mar i ha portat uns caragolets  (que mengem bullits)
i unes petxelines (torrades amb salsa d'oli, julivert, fruites seques...)




Continuem amb tomaca, pimentó i tonyina (de la mamma), aladroc, bonítol en escabetx,

i cigrons amb verdures.

Per a les postres encara ens queda meló Vicentín.
Taronja confitada del Niño Llorón (res a veure amb la de Galiana) i xocolate.
I xarrant se'ns fa l'hora de berenar i de sopar, fins que se'n va la llum, literalment.

 dissabte, 14 d'agost
Un poquet tard per a esmorzar, però provem sort a l'Estany de la marjal dels moros (La Marina, 245, platja de Puçol - 618 708 991); no tenen entrepans, però sí tapes (ha de ser abans de les 13h, que ho tenen ple per a dinar)

Hi ha molt de cotxe i costa aparcar,.
Trobem una tauleta al cantó, cara la mar.

Vermut Yzaguirre (3 €) i cervesa Mahou (2,50 €)

Calamars a la romana (9 €)




Ensalada russa
i tellines

Res és especial, però res està malement, i el lloc té molta gràcia

Total: 18,25 € x 2






I com que açò ja quasi és un dinar i estem propet, ens acostem a Gelats Bayarri (fb) per comprar el gelat solidari (investigació contra el càncer, INCLIVA) La Venuseta, amb maduixa, llima i gingebre (3,50 €).
[El projecte és molt xulo, ho sé; però estic tan cansada que s'hi posen noms en valencià i darrere tot estiga en castellà...: "Diosa menuda, menuda diosa", La venuseta és una diosa que no tiene brazos, le falta una teta y está para comérsela", Ingredientes... Donaciones...]


Després, a casa, Jj fa un Venuseta2, amb meló d'Alger, llima, tomaca, cogombre i tònica.







Em diuen que sempre estic amb la mateixa cançoneta, però és que açò no hi ha qui ho entenga: entre a pagar a la gasolinera i em trobe amb açò; es pot saber en quina llengua escriuen aquestes persones? Valencianas/pipes/el espolín/la nostra terreta!!!!! 
I què passaria si en espanyol escrigueren "pipas salás"?
Aposteu: les compre?




dilluns, 16 d'agost



Per a dinar, arrosset al forn







I per a sopar, una picadeta amb amics:
bonítol en escabetx, saladura de cavalla, aladroc en oli, hummus, ensalada...




Juan de Juanes Vendimia Bronce Rosado 2020
Cabernet Sauvignon, Monastrell
Venta del Puerto/La Viña. La Font de la Figuera
Aprox. 2,50 €

dissabte, 21 d'agost

Jj li ha posat a l'arròs al forn d'avui el nom d'"Arròs de la senyoreta", i me l'ha dedicat. Per què? Pel color violeta: creïlles i cebes morades, alls, arròs negre integral Nerone, carrancs...
L'arròs Nerone és originari de la Xina; segons la tradició, aquest arròs, anomenat també "prohibit", era únicament cultivat per a l'emperador i la cort. Necessita de 45 a 55 minuts de cocció.



diumenge, 22 d'agost
Avui és el dia del Corpus a Almàssera, però passa desapercebut. Dinem amb la família foiera.
Coca de verdures, espàrrecs verds, tomaca, pernil,


Formatges














I arròs al forn

Riesling Scheurebe 2020
  Rheinhessen
Riesling i Scheurebe
10,5% vol
Pamona cellars GmbH per a LIDL. Rheinhessen - Mosela. Bingen
3,50 €?

Divino Rei 2019 DO Ribeiro
Treixadura, Albariño, Godello, Caiño
13% vol.
Bodega Castro Rei. Sampaio, Ribadavia, Ourense
Aprox. 10 €

Meló i pinya per a les postres.

Gelats diversos.



dilluns, 23 d'agost
L'endemà del Corpus (quart diumenge d'agost), a Almàssera se celebra el Crist, i quantes vegades dec haver vingut a casa dels Fabao a veure la processó, o a menjar la xulla, o a xarrar, o a fer-nos la copeta... Però enguany, com l'any passat, no hi ha festes, encara que la festa d'avui és molt millor, que Laia fa un anyet.

Caprasia Roble
DO Utiel-Requena
55% Boval i 45% Merlot
4 mesos en roure
14-15% vol.
Aprox. 9 €


Com que també és l'aniversari del seu avi, hi ha dos pastissos



I que no falte de res: altaret de llepolies









diumenge, 29 d'agost

No em direu que el xic no és atrevit... mireu què ha fet per a sopar: meló d'alger amb pernil i formatge!!








dimecres, 1 de setembre


Comença setembre, però encara estem de vacances, i hui toca arròs al forn






Protocolo Rosado 2020
VT Castella
50% Boval, 50% Tempranillo
12,5% vol.
Dominio Eguren
Aprox. 3,75 €




dimarts, 8 de setembre

Fa una calor que bada les pedres, i jo estic a la platja, però un xiulidet i em presente al barri de Morvedre, la Saïdia, a fer-me un vermutet amb part de la Fàbrica.
Estranya manera de servir-los, però...
I unes papes per a picar.








divendres, 10 de setembre
Javi fa avui 60 anys (ja és sex-agenari, qui ho diria?) i, improvisant, ho celebrem al Trotamundos de l'hotel Only You (antic Astoria)


De la mà del bartender Ivan Talens, ens fem alguns còctels; jo, un Adonis, amb vermut i vi de Xerés (se'n demanen altres com Bloody Clochina, Margarita Mex...)
Amb el detall d'unes papes i unes olives adobades.





I fem una picadeta:
Formatges (amb melmelada, mel, fruites seques, raïm, figues...)











Pernil, amb pa torrat i tomaqueta









I hi ha sorpresa: uns mossets gelats de xocolate per a bufar el ciri


Per molts anys, bonico!








dissabte, 11 de setembre
11 de setembre, un dia atziac en la història: 1609, expulsió moriscos; 1714, Barcelona, derrota en la guerra de Successió; 1981, Sueca, bombes a ca Fuster; 2001, Nova York, atemptat terrorista... 
I avui, treballem en dissabte, però ens cuiden molt bé. A l'hora d'esmorzar, la JQCV ens convida a un entrepà (de pernil, de tonyina o de formatge), a una beguda i a café; al restaurant de la Fira.

I per a dinar, 
ensalada amb formatge de cabra,







fideuà,





gelat de formatge amb melmelada, i café.
diumenge, 12 de setembre
Avui, diumenge, toca paelleta. Abans, com sempre, uns bons entrants: ensalada russa, llangostinets, fruites seques, caragols de mar acabadets d'agafar...
La tremenda Blanc 2020 DO Alacant
85% Sauvignon Blanc, 15% Merseguera
Bodegas Mendoza. Alfàs del Pi
Enrique Mendoza
Aprox. 5,50 €
Fresquet, aromàtic.


Bobal de San Juan 2019
DO Utiel-Requena
100% Boval
10 mesos en ciment
13,5% vol.
Aprox. 5,90 €
Abellidor. Fruita, espècies...

dissabte, 18 de setembre

És dissabte i toca vermut.
Jarabe de Palo Negre
Moscatell d'Alexandria
Pal amb el tap, de roure francés
15% vol.
Jarabe de Palo. Teulada, Alacant
Aprox. 12 €

Curiós. Tot i el nom, no és massa xarop, afortunadament.
És un homenatge al grup de Pau Donés?
jarabe de palo (col·loq; xarop de bastó) fa referència a una pallissa per a dissuadir o castigar
[Etiqueta en anglés]

El xic ve tard de treballar i mengem al baret de baix (Club Social Puigval), en principi menú, però sembla que ja no els queden algunes cosetes.
Comencem amb una ensalada russa (5 €); aigua i cerveseta.
Jj, volia fideuà i pollastre: Jo, ensalada i calamarons. Amb els primers no hi ha problema; els segons es converteixen en una sépia amb creïlles (menú: 12,50 € + 9 €).
I un tallat.
Hem eixit del pas.
Total: 13,25 € x 2
No parlen valencià.


I després Jj prepara un refresquet, amb meló, llima i tònica.