dijous, 17 de juny de 2021

Visca el divendres!

divendres, 11 de juny
Aquest divendres m'he de tornar a quedar a València, sí, per la graduació dels meus "tutorands", i he de donar gràcies als amics, que sempre estan a punt (avui li ha tocat a Alex). Mira, li presentaré Esperanza, a la plaça del Pilar (649 447 249)

Com sempre, el menú de migdia val 15 €. Fa molta calor, i tenim tauleta dins.

Aigua (3 €). 

Detall d'entrada: albergínia fregida i adobadaK-Naia 2019
DO Rueda
85% Verdejo, 15% Sauvignon Blanc
13,4% vol.
Bodegas Naia. La Seca, Valladolid
Laura Sanz? Cristina Bosch?
16 € (Aprox. 5,45 €)
Fruita, herba, fresc.
Em fan gràcia els jocs de paraules. No sé d'on prové el nom del celler, si és un cognom, un paratge... (hi ha un grup de rock de la zona que es diu Naïa). En valencià una naia és un passadís porticat, o la barana d'una escala; en pilota, és una galeria. En basc, seria "desitjada". En fi, al celler tenen K-naia, S-Naia, Naiades...1. Salmorejo de cireres amb formatge fresc, anxoves i cebollí

Fresc, saborós, deliciós, especial...2. Carxofes (sí, sí, carxofes quasi a mitjan juny) amb xips de pernil i foie. Quin luxe, molt bones.
 
Que gran Esperanza. Ens conta que dimarts, com cada setmana, anà al mercat i ja no comptava comprar carxofes perquè les últimes no li havien agradat, però passant el corredor central va escoltar que la cridaven a plena veu; era Pepe, el seu proveïdor, que li explicà com amb les últimes pluges les carxoferes havien fet unes carxofetes menudes i tendres; així que li comprà totes les que tenia (10 quilos) i hem tingut sorpresa (ens havia dit que hi hauria caçó amb salsa de gambes; amb el missatge del correu on ens avança el menú ens havia fet passejar per la ciutat de Cadis, la tasseta de plata, amb les mesuretes de caçó...)3. Guacamole amb secret i chimichurri (alls, julivert, pebre coent, sal, oli i vinagre)


4. Peix del dia (reig/corbina) amb ensalada de fenoll i salsa de taronja. Quin ull té aquesta dona al mercat!

5. Crema amb cireres macerades en mistela i PX per a les postres
Café: 1,30 € x 2
Com que quasi ens hem acabat la botella de vi mà a mà, hem declinat la invitació de la misteleta.
Total: 25,8 € x 2
Un lloc absolutament recomanable. Atenció extraordinària (tot i que hi ha "xica nova a l'oficina" i encara no hi intervé massa). Molt bona relació qualitat-preu. 

Parlen valencià