diumenge, 27 de juny del 2021

Una saleta al jardí

divendres, 25 de juny (santa Eva*)
La Salita (anarkiagroup). Pere III el Gran, 11B. Russafa - 963 817 516 / 638 724 960

Fa calor, però preferim la taula al jardí d'aquesta casa-xalet del segle XVIII.
Ens ofereixen aigua, amb i sense gas, que no cobren.

Hi ha tres menús, més un infantil. Triem L´ESSÈNCIA (93,70 €) [El altres menús són Sangonereta (124,70 €) i El llauro (93,70 €; vegetarià). Hem elegit aquest perquè no volem el menú tan llarg però, sobretot, pel nom; no m'agraden gens els altres dos]

Detall: meló osmotitzat (macerat) amb xip de pernil


Hi ha la carta de vins amb el codi QR, però en dir que ens abelleix un cava, el sommelier, Miguel Jiménez, ens en proposa un que diu que s'assembla molt a un xampany.
 
Recaredo Serral del Vell Brut Nature 2015 Corpinnat
55% Macabeu, 45% Xarel·lo
63 mesos criança
Desgorjat 18-5-21
11,5% vol.
Recaredo. Sant Sadurní d'Anoia
62,50 € (Aprox. 33,75 €)

Està bo, és saborós, però no li veiem el punt gavatxo.
(Gracies a uns cambrers -cosa que em sembla molt lletja- ens assabentem que els de la taula del costat, que en són 3, van per la cinquena botella quan ens n'anem)

APERITIUS 
-Cucurutxo de tartar de vaca i gelat de mostassa. Delicat
-Ensalada de tubercles thai. Enrotlladet en remolatxa. Mmmm en vull un en mida de persona, hehe.
-Ensalada Caprese (amb el verd de l'alfàbega, el roig de la tomaca, el blanc de la mozzarella...)

-Pepito (pa bao) de titaina amb tonyina 
-Espàrrec blanc, gelat i espuma de molusc 
-Berlina amb ou fregit i anguila de l'Albufera. Un clàssic. Deliciós.


Volia preguntar si fan ací el pa però se m'ha oblidat. Molt bo, tant que hem d'anar amb compte



Peix blau (cavalla) i gaspatxo de tomaquetes verdes, menta i alfàbega, amb cirerols i xips de fruita
Està bo,encara que la cavalla es perd



Marbre de vieires amb crema de pinyons torrats.
Original. Em costa reconéixer la textura de la vieira; bo.










Verdures de primavera (bròquil...) amb fons marí (salicòrnia, percebes...)







La Sarandonga i el seu cruixent
🎵🎶Sarandonga nos vamos a comer
Sarandonga y un arroz con bacalao 
Sarandonga cuchiviri cuchiviri🎶
(Compay Segundo-El Pescaílla-Lolita)

Doncs això, cruixent de bacallà i arròs en diverses textures, amb escuma de bacallà al pil-pil. Interessant




Lluç europeu (Merluccis merluccis, merluza de Celeiro) i pil-pil d'algues cítric 


Royal de ceba amb Palo Cortado.
Extraordinari. De la simplicitat a l'excel·lència

Tallarines de xirivia en carbonara de kimchi (verdures salades i fermentades, Corea) i bolets, amb formatge ratllat Pata de Mulo (ovella, sis mesos curació; Tierra de Campos, Castella-Lleó)








Suprema de colomí i milfulls d'api-rave.
No sóc fan de pardalets, però està en el punt, saborós.
POSTRES

Gelat de  fenoll, poma macerada i iogurt grec.
Fresquet i bo.









Xocolate, ras el hanout (condiment magribí de diverses espècies) i hibisc.
Una obra d'art, potser excessiva, molt dolça.


I ara ve Denys Cherkasov, ucraïnés, bàrman encarregat de L´ HORT aL Nu Cocktails & Lounge i ens porta un còctel amb café i Tagliatella Nardini (grappa, destil·lat de cirera, taronja amarga, herbes, espècies; 35% vol; Nardini) -era un detall de Sergio, el germà de Begoña-. També ens explica el funcionament de la cocteleria, de dijous a diumenge de vesprada.






I encara queden un dolcets



i un café (que no em cobren)


Una bona proposta, en un lloc preciós.

Parlen valencià





*Quan era menuda celebrava el sant amb la família. Però quin sant si, com deia Garbansito, el rector del meu poble, Eva era la pecadora? Dons això, em posaren el "de los Desamparados" darrere i el celebràvem  el dia de la Mare de Déu. Però arribà Jj i, com un Quimet qualsevol, digué que això no podia ser, i entre les diverses propostes que li oferia el santoral (Santa Eva màrtir: 11 de febrer i 30 d'agost; Santa Eva monja: 25 de juny; Santa Eva verge: 6 de setembre; Santa Eva, Mare de tots: 19 de desembre / 24 desembre) va triar aquesta. I com que som de celebrar tant com es puga i som fàcils...