dilluns, 22 de juny de 2020

Primer Camarena dQ*

divendres, 19 de juny de 2020

Dissabte 23 de maig obrí Ricard Camarena (Avinguda Burjassot, 54. Marxalenes, la Saïdia - 963 355 418), en la terrassa, només per a sopar. Voldria haver tingut taula per a aquell dia, però finalment la reserva ha sigut per avui.
Uf, una nit d'aquesta setmana he somiat que se m'havia oblidat el dia i no hi havia vingut... quin malson!
Em feu gràcia l'article de Santos Ruiz que em passà Ester: Ricard llena el comedor con vecinos que hablan valenciano y llegan en su propio coche. Doncs això, parlem valencià i arribem amb el nostre cotxe (bé, Javi arriba amb taxi; sempre hi ha hagut classes). Ens reben a l'entrada amb una parada amb flors, ciris i gel hidroalcohòlic, sense presa de temperatura. No hi ha aperitiu al bar. Ens havien telefonat al matí per a confirmar reserva i ja ens havien dit que la nostra taula estaria a la sala, no a la terrassa.
Mentre ens asseiem sona la música de Cuineres i Cuiners ("Home Estel", Tórtel i Jordi Sapena; spotify).
Només hi ha dues opcions (segons trobem al web), però no ens ho expliquen massa bé, sembla que hem de triar la més completa: Ricard Camarena. L’experiència imprescindible per a gaudir de la nostra cuina. La millor forma d’entendre la nostra despensa i el nostre entorn (155 €).
L'altra, la reduïda, és Síntesi (125 €).
La història amb les al·lèrgies, que ja havíem aclarit per telèfon, la fan un poc massa evident.
Ha tornat a estar present l'explicació que fa Ricard en un taulell vora la cuina sobre el producte i l'elaboració. És un gust escoltar amb quina passió parla dels ingredients més bàsics i de totes les possibilitats que tenen (aquesta vegada no ens pregunta i ho fa directament en castellà)
Preludi
Carabasseta, bistec tàrtar, brull, gerd i tàperes
Infusió freda de verdures torrades, envinagrats, herba sana i amontillat (tot i que ja la coneixem, encara ens sorprén).
Panqueque de bacallà i pimentó torrat. Molt saborós i textura extraordinària.


Api-rave (arrel a la brasa, amb farina d'arròs), pollastre i mostassa
No tenim sort, i el sommelier David Rabasa encara no s'hi ha incorporat.
Com a aperitiu, Aperol amb Soda (13 € x 2; la veritat és que només n'havíem demanat un, però l'assumim) i aigua.
Leirana Genoveva 2018 DO Rías Baisas
Albariño
12,5% vol.
Forjas del Salnés. Santa Eulàlia, Pontevedra
Raúl Pérez-Rodrigo Méndez
39 € (Aprox. 23,95 €)

Fruita de pinyol, pedra, fresc.
Abreunvinito/Verema

Aigua (4€ x 3 + San Pellegrino 4,80 €)

Ens recomanen que no mengem massa pa perquè el servei és llarg, però està tan bo... Dos tipus de pa diferent.
Plats
Cavalla, bacora, sopa fumada, oli de fulla de figuera i pipes. Deliciós.

Velouté gelée de perdiu en escabetx, api-rave, tòfona negra, pinyons i avellana

Gamba roja amb allada, caldo de gamba amb malagueta (picant), bajoca bobby i rovell d'ou. Extraordinari. La senzillesa impossible d'aconseguir a casa.

Carxofes, cremós de caviar i cítrics. Preciós i molt bo.


Los pasitos 2013 DO Valle de la Orotava
Baboso Negro
12 mesos en roure francés
13,5% vol.
Suertes del Marqués. Valle de la Orotava, Tenerife
54 € x 2 (Aprox. 37 €)

Fruita madura, sotabosc
Abreunvinito/Verema


Ensalada templada d'albergina torrada, cigala i herbes. Mmmmmm
Flor de carabasseta farcida de lluç, holandesa i rent de cervesa (l'arrebossat amb massa presència)

Arròs de carabasseta, vainilla, lluç i cítrics

Llobarro guisat en sèrum de iogurt, amb creïlla i clòtxina

Ostra del Sol (Delta de l'Ebre) escalfada amb guisat de vaca vella. Plat ben atrevit. Llàstima, molt contundent per al final.
Pastrami de porc ibèric
Pre-postres
Infusió freda de fruites roges, remolatxa i poliol
Postres
Cireres, crema gelada de llet de cabra i camamil·la

Cremós de carabassa torrada, pipes, cítrics i formatge de llet de cabra
i bunyol de carabassa
Petit-fours
Bescuit gelat de xocolate i coco. És com un bluf estrany...

Café Don Gallo (4€ x 2; només n'hem demanat i pres un) i poliol (4,50 € x 2)
Havíem llegit que hi havia copa de sobretaula al jardí, passant per les sales de les exposicions de Bombas Gens, però tornen a no explicar-nos-ho massa bé i declinem l'oferta.
Total: 196,36 € x 5
Tot no pot ser perfecte, tot no pot ser impressionant, però mereix la pena poder tastar la cuina de Ricard Camarena, encara que siga molt de tant en tant.
Ricard parla valencià.
Fotos: Diego / Eva
Trobareu una descripció molt millor dels plats al comentari de l'inigualable Abreunvinito
*dQ: després de la Quarantena