dissabte, 13 de juny del 2020

Primer Nozomi dQ*

dijous, 11 de juny
Nozomi Sushi Bar. Pere III el Gran, 11. Russafa - 961 487 764
A la Guia Hedonista, Almudena Oruño pregunta "¿Cuál ha sido tu primer restaurante?". Ja ho sabeu, tenia previst que el meu primer restaurant fora Ca Pepico i així ha sigut (bé, una setmaneta abans hi hagué una terrassa de pas, però no compta). Veiem a l'article que diversos "grans" de la cuina tenen el Nozomi al principi de la llista; nosaltres també. El primer dia no ha pogut ser, però el segon, gràcies a la nostra gestora Ester, ací estem.
Hi ha dos torns, a les 13,30 i a les 15 h. Triem el segon i abans quedem a fer un vermut -o una cervesa-, a l'Amor Amargo (Rector Femenia, 2), que ens ve de pas: Torino (Antonio Llobell Cardona, Teulada)
Esperem amb mascareta a l'entrada; després passem pel gel hidroalcohòlic prescriptiu i abans d'arribar a taula per la presa de temperatura.
Sabem que Núria i José Miguel han estat més de dos mesos de viatge pel Japó, treballant amb grans mestres del sushi, i teníem ànsia de novetat, però cal anar a pams, volen tindre-ho tot ben estudiat i treballat abans d'oferir-nos-ho. La carta, la tenim al mòbil, però com que no hi ha ganes de pensar, demanem el menú Degustació Omakase (45 €) i "ens posem en mans del xef".

Losada Godello 2018 DO Bierzo
100% Godello
6 mesos sobre pòsit en acer i roure
14% vol.
Losada Vinos de Finca. Cacabelos, Lleó
25 € (Aprox. 13,50 €)
Fruita blanca, mineral, puntet cítric. Molt bo.

[Havíem demanat un Micalet, però no en tenen. Normalment em fa ràbia encertar justet amb el que no hi ha, però avui tant em fa]

-Per començar, SOPA DE MISO O ENSALADA

-TEMPURA de verdures i llangostí O SASHIMI de vieira, calamar dolç, gamba i alga codium
-TARTAR de tonyina

-USUZUKURI de daurada amb sal Maldon, furikake de sisho roig i oli de tòfona blanca (plat individual). Indispensable. En demanem un plat més (fora de menú)
-3 PECES DE MAKI de salmó ecològic

I ací tenim més daurada amb tòfona ("orgasme gastronòmic" que diu MariaJo, "posa-me'n quilo i mig". 15 €)

Famille Perrin Rasteau "L'Andéol" Côtes de Rhône AOC
80% Garnatxa, 20% Shyra
6 mesos en inox i roure
13,5% vol
Famille Perrin (Château de Beaucastel). Aurenja, la Valclusa, Provença-Alps-Costa Blava
28 € (Aprox. 12,50-17 €)
Fruita madura, pebre, vainilla, cacau.



-6 PECES DE NIGIRI
Llobarro amb aji oroshi
Bonítol
Mollet brasejat
Salmó brasejat
Sorell amb oli de fum
Toro (ventresca de tonyina) zuke
-1 TEMAKI especial. Canut de llangostí en tempura amb maionesa picant i tobikko


-POSTRES: gelat d'almívar de llet, crema de gingebre i granissat de poma verda.
Acabem amb el detall d'un licoret japonés de cirera
Que bé hem dinat i que a gust hi hem estat! (Carme, t'hem trobat molt a faltar)
Total: 62 € x 4
Parlen valencià
--------------
*dQ: després de la Quarantena