diumenge, 19 de gener de 2020

Podríeu sopar amb un cérvol?

dissabte, 18 de gener de 2020
Karak (Hotel One Shot Mercat) Músic Peydró, 9. Barri del Mercat - 963 154 588

Un "treball" ens porta a celebrar-lo a Karak. Ja està concertat que demanem el menú "Cérvol", el mitjà, amb 10 plats (48 €).
Aigua (Solan de Cabras 1 l, 4,50 € x2), aigua amb gas i Coca-Cola (3,50 €), sense detalls.
Per al vi ens deixem aconsellar pel sommelier (José Ramon Romero)
Cañada París 2018 DOP València
Merseguera
9 mesos de criança 30% en fanc, 10% en roure francés i resta en inox.; 4 mesos amb pòsit
11,5% vol.
Baldovar 923. Baldovar, Alpont, València
10.540 botelles + 211 màgnum
26 € (Celler 12,50 €)

Més potent en nas que en boca. Fruita blanca, punt mineral, herba. Bo
Abreunvinito

I comencem:
-Foie amb gelatina de vi de Rioja i paté de fetge de pollastre amb ceba a la benidictine, especiat i amb cacau. Bon començament de sabors i textures.

-Versió de la casa de l'entrepà de calamars. Atrevit, no l'entenc.

-Flor de formatge de servilleta, amb ratlladura de taronja i pistatxo sobre una base de pols d'alga espirulina. Mmmmm

-Copa hindú amb tofu, clòtxina gallega, curri, celiandre, harissa, mango... Picanteta. Difícil popurri, però encertat.
Diversos serveis de pa, amb oli

-Vieira amb curri tailandés i crema d'alvocat. Bon acompanyament.

-Vedella en salmorra amb salsa de carn, mantega clarificada i crema d'avellana. Potser el més arriscat i controvertit; la carn, extraordinària, però el brou excessivament oliós.

Leclerc Briant Brut Réserve 2013  Champagne AOC
40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier, 20% Chardonnay
12% vol.
Champane Lecrec Briant. épernay, el Marne
Degollament: novembre 2017
78 € (Vinissimus 48,50 €)

Té de tot, fruita, herba, flors, mineral... potser poc de forn. Extraordinari.
Abreunvinito


-Black salmon, plat estrella de la casa; el salmó ha estat uns dies en soia; servit amb arròs, salsa de kimchi i brots d'allets japonesos. Espectacular.

-Ravioli de pasta fresca farcit de bolets de temporada, salsa de cachelo, tòfona ratllada, rovell fumat, cibulet...
Postres:
-Crema de flamet (tocinillo de cielo) amb fruta de la passió, fals xocolate de cítrics, crema de carlota i taronja. Bo però molt dolç.

-Bola de xocolate valrhona farcida de gelat d'armanyac i pruna, base de mantega i cacau i caramel

-Petits fours: tres boletes de xocolate; les més menudes (no els granets de café, que són la base, haha) són avellanes; les més grans, un bombó gelat de croissant
Infusió (2 €)
Total: 71,70 € x 5

Rakel Cernicharo ix a saludar i reparteix somriures i agraïments pertot.
Lloc extraordinari, i més si et conviden (hehe). Companyia fantàstica. Això sí, el cérvol mirant-nos tota la nit...
No parlen valencià.
(Visites anteriors: "La K està de moda?", "Ens agrada la cuina de Rakel")
Agraïsc l'aportació fotogràfica de Diego. Hi ha poca llum per a lluir-se.

Verema/Abreunvinito