diumenge, 30 de setembre del 2018

Ens agrada la kuina de Rakel

dissabte, 29 de setembre

Ací ja parlaràrem de Karak i Rakel Cernicharo, però en aquella ocasió estiguérem a la Zona Barra, i ara estem a la Zona Gastro.
Mentre esperem (poc, la veritat), un vermut valencià que ens recomanen, Vermell (4 €) i aigua.
El Menú Degustació val 65 € (55 € abans de l'estiu). Ens suggereixen que anem tastant cada plat com una sorpresa, però per si no ens podem resistir a saber què menjarem ens deixen un sobre amb el menú dins damunt la taula.

Demanem consell sobre els vins L'Alegria (Bruno Murciano; 100% boval, Utiel-Requena) i Lluvia (Sentencia; 50% boval, 50% Garnatxa; València); però el primer sembla que no va bé per als aperitius; el segon, el descartem per la maceració carbònica. Acceptem el suggeriemt del sommelier, tot i ser un roure
Caprasia Roble 2016  DO Utiel-Requena
55% Boval, 45% Merlot
14% vol.
Vegalfaro. Requena
20 € (Aprox. 8,50 € celler)
Els roures no m'acompanyen bé, definitivament.


ACTE I - SNACKS

Cavalla curada
Flor de taronger amb formatge de tovalló i pistatxo
Quiche freda de formatge Comte i tòfona
Fulla de curri en tempura de calamar

Vieira de muntanya. Deliciosa

ACTE II - ENTRANTS
Bistec tàrtar d'ànec curat a la taronja

Bonítol curat amb aigua de polp i herbes

Burrito fusió de tonyina. Art en el plat.

Mil·leni Reserva Brut Nature 2015 DO Cava
30% Macabeu, 30% Parellada, 25% Xarel·lo. 15% Chardonnay
Criança de 24 a 36 mesos amb tap de suro
11,5% vol
Maria Rigol Ordi. Sant Sadurní d'Anoia
Degollament: 22-08-2018
33 € (18,80 € Vinissimus)

Cítric, pinya, bresquilla, forn, ametla... ens agrada molt.




ACTE III - PRINCIPALS
Ravioli de corder de llet amb regalèssia i sàlvia. Intens.
Com a curiositat, ens apareix una formigueta en la flor. Ens ofereixen canviar el plat -cosa que no fem-, i després fins i tot ve Rakel a saludar i demanar disculpes.

Black Salmon

Tataki de vedella en salmorra amb caldo fred del seu suc

ACTE IV - POST DE POSTRES
Xocolate, armanyac, all negre i tòfona

Aromes de València
Aigua de València

Tot està molt bo, però a mi cada vegada m'agraden menys els menús Degustació; tot i que puc tastar moltes coses diferents, sóc incapaç de retindre els ingredients i l'endemà a penes recorde els plats.

Aigua: 2,50 € x 2 + 3,50 €
Refrescs: 2,50 € x 2
Café: 2 € + 2,20 € + 2,30 €
Servei de pa
Total: 80,40 € x 5

No parlen valencià
Menú en espanyol i anglés