divendres, 7 de setembre
Kata 147 - Diego. "Con las Ka(r)tas boca arriba. Partido de vuelta: Oeste contre Este"
Com sol ser habitual en les kates de Diego, es tracta de vins poc coneguts, de raïms autòctons perduts i recuperats, de produccions reduïdes, de treballs artesans, de propostes originals...
En aquesta ocasió tenim dos vins del 2014 i dos del 2015.
Dos vins de perfil atlàntic (o no, és a dir, les varietats també estan en altres zones) i dos de perfil mediterrani.
Els preus són: 10-17-20-32 €
Primer fem una cata totalment cega en què hem d'opinar i aproximar-nos al preu i als punts cardinals; en una segona ronda tenim els apunts i "confirmem".
1. Mountain Wines Vijariego Negro 2014 DO Abona
Raïm: Vijariego 12 mesos bóta de roure francés 13% vol.
Celler: Altos de Tr3vejos. San Miguel de Abona, Tenerife
Enòleg: Damián Díaz
Preu: 32 €
- Sembla més vell, capa mitjana, tèrbol, robí
- Bóta, dolç, compota, regaléssia; fosc?, trist?
- No dolç com s'esperava, lleuger, àcid en entrada, final amargós, punt astringent? Potència moderada
M'agrada la seua "rusticitat", però no és massa ben valorat
Atlàntic.
2. Sentada sobre la Bestia Blau 2015 DOP València
Raïm: Arco 8 mesos en roure usat sobre pòsit 13,5% vol.
Celler: Fil·loxera & Cia. Fontanars dels Alforins
400 botelles
Enòlegs: Joan B. Llobell (i José R. Domenech, propietari amb Pilar Esteve)
Preu: 20 €
- Robí, capa mitjana, "cendrós"
- Poc expressiu sense moure, ceràmica, balsàmic, terra, ferro, molt floral (gesmil), bresquilla, salat, lleument balsàmic
- Molt salí, àcid, guinda?, fusta vella?, postgust alcohòlic, licorós
Mediterrani.
3. Tinta Amarela Parcela Valdemel 2015 VT Extremadura
Raïm: Tinta Amarela (portuguesa Trincadeira Preta)
11 mesos en bóta de roure amb pòsit 13,5% vol.
Celler: Palacio Quemado (Alvear). Alanje, Badajoz
Enòleg: Envínate (Roberto Santana; Alfonso Torrente, Laura Ramos i José Ángel Martínez)
Preu: 17 €
- Picota, capa mitjana alta, net, glicèric
- Llima? Magnèsia? Intensitat baixa. Bota, brea
- Fruita cítrica, àcid, suau, postgust ple, elegant, licorós, "ondulant, no esfèric, vi de biblioteca".
Atlàntic
4. La Forcallà de Antonia 2014 DO. València
Raïm: 100% Forcallà 8 mesos en roure francés usat 13% vol.
Celler: Rafael Cambra. Fontanars dels Alforins
Enòleg: Rafael Cambra
4.600 botelles
Preu:10 €
- Picota fosc, pruna; capa mitjana baixa
- Fosc, fruita de Nadal, orellanes
- Amargós, dolç monastrell, fruita madura, eucaliptus, mentolat
S'assembla al segon, àcid, tànic, astringent.
Mediterrani.
Sent que siguen els valencians els que menys m'agraden. Els donaré una altra oportunitat més endavant, que Abreunvinito i VinoWine ho mereixen.
Dokukata
Per a sopar, ens n'anem a Salamanca, així en un clic.
Llom embotit de Guijuelo, rostes (torreznos), chichas o xixina de xorís
Arrayán Albillo Real 2016 DO Méntrida
Albillo Real
13% vol.
Bodega Arrayán. Santa Cruz del Retamar, Toledo
3.166 botelles
Enòloga: Maite Sánchez
Aprox. 12,40 €
Farinato amb ou fregit
El farinato (o xoríç de pobre) s'elabora principalment amb molla de pa, mantega de porc i ceba, pebre roig, comí, all, ceba, anís en gra i aiguardent.
Hornazo de Gil
Rôti amb salsa de verdures i carlota, i creïlles palla
(Sembla que el pa torrat amb anxoves i tomata s'han quedat al rebost)
Festival de formatges. Espectaculars
Alfonso Oloroso Seco DO Xerés
100% Palomino
18% vol.
González Byass.
Aprox. 9,50 €
Per a les postres, meló tendral i raïm.
Dolços típics
Mistela Moscatel Turís Vino de licor
Moscatell d'Alexandria
Baronía De Turís. Torís
Amb punt interessant dels anys al celler de La Canyada
Boletes casolanes de xocolate amb galetes i anacards
I per si fóra poc, gominoles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada