diumenge, 23 de setembre del 2018

Un bon caldet per a la caloreta

dijous, 13 de setembre de 2018

El terme «los Madriles» és una forma popular i castissa de referir-se a la vila de Madrid; es tracta d'un topònim d'«ús dialectal, social i afectiu» que, entre altres, Benito Pérez Galdós va utilitzar en els seus Episodios nacionales. De l'ús que en fem els valencians... potser en parlem un altre dia.

Sóc una xica fàcil, i davant la possibilitat de deixar tirat un amic que està sol a casa, tot i la calor, m'apunte a dinar un putxeretLos Madriles (Regne de Valencia, 48 - Russafa - 963 73 91 01). Com sempre, a Abreunvinito/Verema trobareu la millor descripció del lloc i del dinar que pugueu imaginar.

Jo no volia, però comencem amb un aperitiu: vermut Yzaguirre (3,40 € x 2) i agua amb gas (2,50 € x 2), amb unes papes.
El menú de cocido madileño  (17.50 €) comença amb una croqueta de la carn del putxero
Pimentó blanc, cebeta i pebrera envinagrats.



Mira que fa ràbia que tries un vi i precisament eixe no el tinguen!
Segona opció; ens recomanen:
Casarde Burbia 2014 DO Bierzo
Mencia
8 mesos en bóta de roure francés
13,5% vol.
Casar de Burbia. Carracedelo, León
Isidro Fernández Bello
18 € (10,50 € Bodeboca)
Fruita roja i punt del roure. Ens agrada molt.



Caneló de la carn del putxero, amb caldo, i plat de cigrons. Suau però alhora molt saborós; bon gustet del safrà de bri.


Plat amb la carn, l'embotit i la verdura

Ens podíem haver estalviat les postres, però no, demanem les tres opcions: crema catalana (com diu Abreunvinito, "que atrevits, ara, a València, i com a final d'un cocido madrileño!"),

sopa de meló amb gelat,

fruita del dia (meló d'Alger).
Café (1,50 € x 2)

No cobren el pa.
Total: 28,50 € x 3

No parlen valencià
Sé que no vos descobrisc res. S'hi menja bé.