divendres, 15 de desembre del 2017

La K està de moda?

dijous, 14 de desembre

Per què  el restaurant es diu Karak? Significa Kasa Rakel. (Karak -en àrab الكرك- és una ciutat de Jordània). Rakel Cernicharo obrí el restaurant Karak al carrer de Baix; és la guanyadora de la 4a edició de Top Chef (2017) i ha obert un nou restaurant (trobe que l'1 de setembre) molt més gran a l'Hotel One Shot Mercat 09 (Músic Peydró, 9. Barri del Mercat - 963 154 588), amb tres espais; nosaltres triem la "Zona Barra", en el pis de dalt, amb taules llargues altes; la de baix és la "Zona Gastro" i encara hi ha un reservat a la "Zona Bodega".
Per què el cérvol -que fins i tot duu tatuat al braç-? Llig que és un animal totèmic que representa la seua passió per la carn de caça i el seu origen manxec.

Hi ha un menú gastronòmic que val 55 €, però avui nosaltres havíem eixit només a aclarir la loteria i a fer una picadeta, així que demanem unes "cosetes" de la carta (ens avisen que les trauran en l'ordre que els parega bé, per fer-ho més divertit):

Detall "Enganyifa". Són cireretes de formatge blau i pistatxo



The Invisible Man 2015  D.O.C. Rioja (Rioja Alta)
100% Tempranillo
10 mesos en bóta de roure francés; 9 mesos botella
13,5% vol.
Casa Rojo. La Raja, Jumilla
21 € (15 € botiga)





- Petxina (zamburiña) a la brasa amb llet de coco. Bona però escassíssima (3 € x 4)


- Croqueta de sépia bruta (4 € x 4). Molt bona. Que no es veja res deu ser part del joc...


- Cebiche mexicà. El cemanem poc picant; està molt bo, amb molta acidesa. (18 €)


- Cansalada viada japo amb envinagrats dolços de carabasseta i carlota. Especial (12 €)


- Polp a la brasa sobre causa de papa bonita (18 €)


Les postres, ens les serveix Rakel en persona, que no para en torreta, se la veu amunt i avall cantant i ballant. Llàstima que no la coneixíem de la tele.
Compartim un gelat de te macha amb te (6 €)


i un pastís de formatge clàssic Karak (6 €)


Una copeta de PX (4 €), mig gintònic de Seagram's (5 €) i una cervesa Mahou (3 €); aigua gran Solan de cabras (3,50 €)

Total: 31,13 € x 4

Hem menjat més del que teníem pensat, clar. Plats ben presentats i bons. Un problema: l'extractor; la sala fa olor de cuina, i s'enganxa a la roba.
Ester, una altra "K".

No parlen valencià

Historias con delantal. Jesús Trelis
"Estas mujeres son las grandes promesas de la gastronomía en España". Jesús Terrés
BonViveur
Ojoalplato
--------------------------

Vicent Peydró i Díez (València, 1861 - 1938) va ser un compositor que es va dedicar fonamentalment a la sarsuela, i va deixar alguns títols sobre llibret en català, entre els quals es troben alguns dels més populars del repertori valencià. Entre la seua producció destaca la sarsuela Les barraques, sobre un text d'Eduard Escalante.