diumenge, 3 de desembre del 2017

A mal temps... Ca Pepico

divendres, 1 de desembre del 2017

Jugant jugant ja fa més de vint-i-cinc anys que anem als exàmens de la Junta. Amb dues convocatòries per any, de quatre dissabtes cadascuna... tot i que hàgem fallat alguna vegada, fan uns quants desdejunis junts, eh? I algun dinarot també, com avui.

Ca Pepico. Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana - 961 491 346
-Pepe, tinc taula per a divendres?
-Clar!
-Ja en parlem.
-Algun arrosset?
-Quins feu divendres?
-El que tu vulgues, reina mora.
-Arròs al forn? D'abadejo?
-Tu eres l'ama.

A ma casa, com a la de Pep, l'arròs al forn era el d'abadejo. Ma mare també el feia amb el putxero o amb costelles; però l'arròs al forn, el d'abadejo: arròs, abadejo, cigrons, creïlla, tomata, alls, pebre roig i aigua. Al blog de la Neus Nogué llig que ella el fa seguint la recepta que li donà el mateix Toni Mollà. 

Ca Pepico està ple, de gom a gom, i nosaltres tenim la tauleta al corralet. I damunt la taula, un poema de Miquel Martí i Pol, "Pa torrat amb mantega". 
Els de la Garrigosa arriben els primers, i ens esperen amb una cerveseta (2,75 € x 2).
Algú observa que estem asseguts com sempre, hahaha, al mateix lloc, com solem fer a casa!
La resta comencem amb un vi molt especial,


Milan Nestarec Danger 380 Volts 2016
Vi natural sense filtrar
Milan Nestarec. Moravský Žižkov, Moràvia, Txèquia
(Aprox. 21,90 €)
Amb tap de xapa. Bombolla. Molt especial. És divertit veure la cara de la gent al primer glop, però ens agrada.
Busqueu, busqueu, i ja em direu on trobeu aquests vins si no és a Mesquevins/Ca Pepico!



Detall de la casa: pell de bacallà rostideta


Pa amb tomata i allioli (9 €)

Esgarradet d'abadejo amb pimentó (6,25 € x 2)



Micalet 2016 DO València
Tortosí i Trepadell; Malvasía, Merseguera i Verdil.
Part del vi 8 mesos en bóta i part en damajoana amb mare
14% vol
Javier Revert Viticultor (Celler del Roure) La Font de la Figuera (Moixent)
(Aprox. 20,45 € Alforins)

"Recuperar el pasado para seguir mirando al futuro"


Els vins de Javi Revert a Mesquevins


Carxofes de l'horta de les Cases de Bàrcena (7 € x 2). Sublims


I si les carxofes són especials, el vi encara ho és més -i això que diuen que les carxofes són difícils de maridar, i damunt Pep ho intenta amb un vi diferent cada vegada que hi anem-.

ZEREJ II Crianza oxidativa - Jerez de Vuelta y Media en cuatro pasos  DO Xerés
 "ZEREJ es poner a JEREZ DE VUELTA Y MEDIA, zarandearla un poco a ver qué cae, jugar a mirar por los rincones, releer lo leído con renovada curiosidad."
3. Oloroso Cuco
Palomino fino
Bodegas Barbadillo. Sanlúcar de Barrameda
(Les 4 botelles de 150 cl valen Aprox. 190 €)



Tellines (7,50 € x 2). Menudetes, però delicioses.


Corta y Raspa 2016
Palomino
11% vol.
Mayeteria Sanluqueña és un projecte de l'enòleg Ramiro Ibáñez per a preservar la tradició en l'elaboració de vins tranquils a Xerés procedents de les vinyes històriques que pertanyen a famílies de Mayetos (llauradors minifundistes que elaboren els seus vins a Sanlúcar de Barrameda).
José Manuel Harana Yuste (5ª generació de mayetos)
(Aprox. 10 €)



Sepionets  a la planxa (9,50 € x 2). La mar, la mar...


Arriba el moment de l'arròs al forn (13 € x 8), i toca patir un poquet -però només un poquet-, que hi ha gent que no l'ha tastat mai! Impossible que no els agrade. Per posar algun però a mi m'agrada un punt rostidet, però està fantàstic. Gràcies, Ana.



Domaine de Saint Pierre Chapon Arbois Blanc 2015  Arbois, Jura
Chardonnay
13% vol.
Mathenay, Jura, Borgonya
(Aprox. 24-28 €)

Destaca la mineralitat. Molt bo.




Per a les postres, compartim un pastís Negreta, un tatin que està gloriós i un de vainilla
(5 € x 4)


Piamater 2013 DO Màlaga
100% moscatell
13% vol
Dimobe. Moclinejo, Axarquia, Màlaga
Antonio Muñoz Cabrera
(Aprox. 13,79 €)

Fruita tropical, taronja confitada, codonyat, mel... mmmmm.





Vins: 26+24+28 €

Café (1,5 € x 7) i tallat (1,75 €).

Total: 36,66 € x 8

No només parlen en valencià, fins i tot fan que les etiquetes dels vins estiguen en valencià. Gràcies per tot, mestre.

I en eixir... quin fretorro. A esperar la pròxima.