dissabte, 9 de desembre de 2017

Bazkari ("dinar" en basc)

dijous, 7 de desembre

Dia de compres a la capi i la tia no s'ho vol perdre. Es va fent tard i al final cal dinar on siga.

Orio. Grup Sagardi. Sant Vicent Màrtir, 23 - 963 511 992

Tot i que és un lloc de pintxos, nosaltres volem dinar a la carta i passem al menjador de dins, amb taules i tamborets alts.
Les xiquetes comencem amb pintxos variats
i croquetes de pernil ibèric (boníssimes) i de bacallà (molt bones). 12 €?


Nosaltres compartim:

A mi manera 2016 DOCa Rioja
Tempranillo
14% vol.
Benjamín Romeo. Bodega Contador. San Vicente de la Sonsierra
11.000 botelles
20 € [13,50 € Vinissimus]

Molt frutal, to mineral, dolç; molt bo.




Ostres "Spéciale de Claire" de Marennes-Oléron (3 € x 6). Molt menudetes, però són capaces de portar-nos la mar a la boca.

Navaixes de Dénia a la graella (19 €)


Calamarons en la seua tinta (14 €). La salsa està espectacular, la suquem tota amb pa.


Truita de bacallà (9 €). Amb l'ou poc fet per dins. Exquisida.


Ous remenats amb bolets de temporada (12 €). Deliciosos.


Entrecot de vaca vella (16 € x 2). Era per als dos grandassos, però en mengem tots, i agrada tant que en demanem un altre plat!

Amb les postres ens moderem:


I cafés.

Disputa a l'hora de pagar. Guanya Micalet (o perd). Trobe que deu haver eixit car el dinaret improvisat (x5).

Parlen valencià, amb bona voluntat.