dijous, 7 de desembre del 2017

Un altre japo russafí

dissabte, 2 de desembre de 2017
Kaori. Carles Cervera, 8. Russafa - 961 144 816

Kaori 香織 és un nom japonés femení, pot ser un arbre, o "aroma, essència, perfum; teixit".
Alberto González escriu que aquest restaurant naix d'un nou concepte en què fusiona el millor dels seus viatges (al Japó ha fet arrels, fins i tot s'hi ha casat i ha tingut una filla), la seua terra i el seu cor, des del sushi més avanguardista fins als plats més tradicionals de la cuina japonesa.


Havíem intentat dinar alguna vegada ací, però tant per telèfon com passant per la porta ens havien donat carabassa. Avui és tardet (15,20 h) i tenim sort, ens paren una tauleta alta al corredor.
Sé que s'ha de tindre paciència amb la gent que comença, i ens ho prenem coma anècdota, però... el xic que ens demana què volem beure solament recorda dos cerveses (Cruzcampo i Amstel Radler), després de sobte recorda que també en tenen una japonesa molt bona; eixa demanem (3 €)!

Kirin Ichiban











Quant al vi, només recorda el verdejo, dulcecito; traent un paper de la butxaca diu que també té "chardonai"; doncs, vinga, eixe.

Marqués de Requena 2015 DO Utiel-Requena
60% Macabeu, 40% Chardonnay
11,5% vol
Torre Oria. Requena
2,90 € x 2 copes (Aprox. 4,25 € botella)
Quan el xiquet ve a servir la copa, li tremola la mà, la safata... i em serveix una copa ben curteta. Després li'n demanaré una altra, ja no recorda el vi i jo escolte que demana un verdejo. Finalment la xica vindrà i em posarà una copa ben servida. En fi, no li ho tindrem en compte...



Ens decidim pel menú Cap de Setmana (19,90 €) i hi afegimun el plat estrella: maki d'ànec (16,90 €).
Cada plat és presentat amb una descripció extensa que no he retingut, i després se m'ha oblidat fer una foto a la pissarreta amb el menú...

Entrant: inari vegetal amb salmó i crema de yuzu.


Usuzukuri de llobarro amb llet de coco, mel i romer, gelatina de remolatxa i taronja, crema d'alfàbrega i ous de salmó.

Hamburguesa japonesa de carn de porc macerada a l'estil japonés (hushiage de porc ibèric, amb xips de creïlla i crema de tòfona?)


Maki de llangostí en tempura, carrranc


Maki d'ànec

Nigiri de daurada amb pesto roig.


Soba de forment amb de verdura, ou semicuit i mandonguilla de marisc.


Postres: bescuit de yuzu amb crema de xocolate i wasabi (massa coses mesclades).


Total: 32,75 € x 2

No parlen valencià

Són molt atents i amables (per a mi, un poquet massa insistents, a cada plat "Que aproveche" i després "¿Les ha gustado?").
Sense el plat afegit, bona relació qualitat-preu.

----------------------------

Carles Cervera Monge (València, 1829 - 1869). Treballà com a metge a Russafa de 1844 a 1849 (???), on es preocupà per la qüestió social i defensà la creació de societats de socors mutus. L'octubre de 1855 fou membre de la Diputació de València pel districte de Llíria dins les files del Partit Democràtic. Va donar suport la revolució de 1868 i fou nomenat vocal de la Junta d'Instrucció Primària de València. A les eleccions generals espanyoles de 1869 fou escollit diputat per València. Tot i que va morir als pocs mesos a causa d'una llarga malaltia, destacà al Congrés dels Diputats per adoptar una postura pro-republicana i antireligiosa.