dilluns, 27 de gener del 2020

Amb les nostres mans hem de tocar els paradigmes!

dissabte, 25 de gener de 2020
Una vegada més, la nostra lloca Maria Elena ens acull a sa casa per a la nova edició del CuidArte, L'art de la cura en les teues mans. Sabem que sempre estem en obres, que necessitem actualitzar-nos, transcendir, que requerim estar connectats i alhora mantindre el nostre espai.
I és veritat que "tenim una forma de ser", pero també que "som una forma del ser", i que només coneixem un 5% del que som... Hi molta faena a fer.
Tot i que intentem resistir-nos-en, caem en la temptació del cafenet i el dolcet en arribar al bancal; 
sobao pasiego, pastís de poma...

Després, tampoc no deixem passar l'hora de l'esmorzar, encara que siga lleugeret.
Al dinar sí que ja li dediquem tota l'atenció que mereix: papes Maribel -indispensables-, formatges de Roncal, olives de Nador, carxofes amb pernil (M.Elena), fuet, aladroc en vinagre, coca de tomaca i de ceba, pisto amb embotit (Alícia)...


Clea 2016 DO Ribera del Duero
Tinta del País 14 mesos (?) en roure francés d'1 i 2 anys
14% vol.
De Bardos (Vintae). Fuentemolinos, Burgos
7,90 €




Pastís d'espinacs, de Pura; im-pressionant.

Sommos Reserva 2015 DO Somontano
60% Sirà, 20% Merlot, 11% Tempranillo, 9% Cabernet
12 mesos en roure francés d'1 i 2 anys
14,5% vol.
Sommos. Barbastre, Osca
10,89 €

Fruita, cacau, espècies... amb caràcter.


Vedella amb prunes i espècies marroquines (ras el hanout?) de Mus,

Los Arráez Lagares 2015 DO València
60% Monastrell, 40% Cabernet Sauvignon
12 mesos en roure francés, americà i hongarés
14% vol.
Bodegas Arráez. La Font de la Figuera
Antonio Arráez ("Los vinos más canallas del Mediterráneo")
Aprox. 9,70 €
Fruita, balsàmic, torrats, café... Deliciós.


Hem tingut ocasió de tastar coses tan originals com el kéfir d'aigua,
un bescuit dedicat,
Sarments du Médoc, Besos de Frambuesa...
i tan esperades com el iogurt de M.Elena i la melmelada de taronja.

Licor de Ginja d'Óbidos
Guinja (guinda)
20% vol.
Vila das Rainhas. Amoreira-Óbidos


Vos podeu creure que després del "festival" toca parlar "D'on sorgeixen les preguntes", de James i Kierkegaard, de misteris i problemes; del dubte, la curiositat, la confusió, la sorpresa-l'esbalaïment...?
No sé si ens n'hem sortit, però hi hem posat l'ànima, i les mans...

dissabte, 22 de febrer
Avui les protagonistes seran les flors, flors amb textures i significats ben diversos.
Ella tenia una rosa, una rosa de paper, 
d'un paper vell de diari, d'un diari groc del temps. 
Ella volia una rosa, i un dia se la va fer.


La flor és una metàfora de la trascendència
Coneixeu les flors de Bach?
Ací, les nostres interpretacions plàstiques. Per a crear cal concreció, confiança i perseverança

Quant a la part del condumio, no sabem contenir-nos.
- Cafenets, infusions i pastís de poma mentre anem arribant.
- Llonganissetes de pasqua, coca de tomaca (extraordinària) i maduixes per a esmorzar.

- Per a dinar, comencem amb l'aperitiu i les indispensables papes Maribel; encara ens queden olives de Mus
Formatge al vi i llonganissa seca
                                  Cecina

Xavier Mourier Peyss 2018 IGP Collines Rhodaniennes
Syrah Barrique
13,5% vol.
Domaines Mourier. Maclas, Loira
Aprox. 10,20 € (?)

Fruita madura, un poc de violeta, espècies... Bo.


Coca de ceba, tonyina i ou
Truita de creïlla i de creïlla amb pimentó roig
Pa de La Tahoneta del mercat de Russafa (La Tahona del Abuelo)
Carxofes amb pernil o amb nabius (versió vegetariana)
Llonganisses (salsitxes per a les orientals) amb pimentó verd
I per a les postres... maduixes, mango, coco, carabassa torrada, iogurt casolà en diverses versions, mousse de taronja amb llengües de gat...
I a la vesprada, a trobar la solució al conflicte! Però no passa res, rendir-se és una actitud positiva a l'hora de cuidar-nos...