divendres, 24 de gener del 2020

A Sant Vicent li agraden les gambes

dimecres, 22 de gener - Sant Vicent Màrtir

Tants anys treballant de creus cap a fora, sense poder celebrar aquest dia festiu del cap i casal, veient com el xic es quedava al llitet dormint i jo me n'anava a treballar -això sí, el trànsit era ben fluid-, que no em crec la sort que he tingut enguany: la festa cau a mitjan setmana, el dia horribilis per a mi, i el més important, una amigueta farà hui un dinaret que em dedica a mi especialment. Impagable.
Glòria ens ha portat pluja, vent i desastres; el dia és gris i ben lleig, però en entrar a ca Imma, amb eixa oloreta de cuina de xup-xup i la taula parada... ens oblidem totalment del que passa fora.

Per a l'aperitiu, cerveseta amb papes, llonganisseta, clòtxines en conserva, guacamole... i Ali ha fet un polp amb creïlla deliciós.

Clea 2016 DO Ribera del Duero
Tinta del País
14 mesos (?) en roure francés d'1 i 2 anys
14% vol.
De Bardos (Vintae). Fuentemolinos, Burgos
(Aprox. 7,90 €)

Molta fruita, punt dolcet; molt agradable.


L'arròs de peix, amb sépia i gambetes, meloset, està espectacular... no ens en deixem ni un granet a la cassola.

Señorío de Sarría Crianza 2015 DO Navarra
Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Graciano
12 mesos en roure americà de 3 a 5 anys
14,5% vol.
Bodega de Sarría. Puente la Reina, Navarra
Aprox. 5 €

Ens agrada menys al principi, més tànic i astringent, però a poquet a poquet se suavitza i ens agrada.

Per a les postres, mandarines.
Pi porta coques de sagí del forn Llàtzer (Campanar, fb). Jo no en soc fan, però estan "finíssimes" [en alguna ocasió ja hem parlat de les del forn de Manuela, fb]; un dolç de tota la vida que resisteix.

Jo havia passat per  Monpla a veure què m'entrava pels ulls. Panettone, ja no en fan, i del nou dolç que han inventat no en tenien; es tracta de "Pla pel Món", un brioix de massa mare pròpia, amb carabassa ecológica de Náquera torrada, taronja 'navelina' valenciana confitada artesanalment, ametla 'marcona' torrada, pipes de carabassa... Trie un pastís de mousse de cava, fruites roges i bescuit de pistatxo, muy quedón.
Guia Hedonista
No m'ho puc creure, tant com m'agrada la foto de les copes de cava quan brindem i no l'hem feta; ens faltava Dora "la fotografiadora"! El brindis, sí, eh? Amb Anna de Codorniu Brut Nature (70% Chardonnay, 15% Parellada, 15% Macabeu i Xarel·lo; 11,5-12% vol.; Codorniu. Sant Sadurní d'Anoia. Aprox. 9 €)

Un dinar i una sobretaula fantàstics, passant repàs "de quasi tot", fins i tot amb jocs de màgia ✨.
Una dedicatòria com aquesta passarà a la història. Gràcies, perla.

Que no diuen que la festa a partir de l'any que ve se celebrarà diumenge? Sant Vicent es quedarà sense gambes?