Com es genera una moda? Hi ha moda gastronòmica? Quan passa? No vos sembla que de vegades s'abusa d'algun ingredient o forma de preparació? Per exemple, allò de l'ensalada mesclum amb el formatge de cabra i la reducció del vinagre de Mòdena? O la ceba caramel·litzada, els tàrtars, els carpaccios [sí, allò que el diccionari diu que és un plat fred consistent en filets de carn o de peix crus i tallats molt fins, però ara són de carabasseta, de pinya...], les albergínies a la mel, la quinoa, l'espelta, la llet de coco, l'estil thai...
Algú sap que és el poké (o poké bowl), el kimchi, el kale, el katsuobushi, un mocktail...? Podem viure sense saber-ho? Podem acabar de menjar sense un brownie, o un coulant, o una torrija...?
Hi ha postureig en la restauració (actitud de mostrar un comportament o uns gustos determinats, generalment a les xarxes socials, amb la intenció de fer-se veure)? Ens importa més fer la foto que menjar-nos el plat?
A "La gastronomía pasajera" de la Ser parlen de tot això.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada