diumenge, 26 d’agost del 2018

Catarroja descoberta!*

dijous, 23 d'agost
Restaurant Viu. Músic José Manuel Izquierdo*** 16.  Catarroja** - 666 951 773

Façana que destaca entre totes les cases de la contornada pel color -caldera-, i els dibuixos -cares grans de còmic-.
tripadvisor
L'interior sembla una orxateria, amb taulell blanc i mobiliari i detalls blaus. Despista bastant, fins i tot hi ha una màquina escura-butxaques!
En Abreunvinito trobareu una descripció extensa i fantàstica.

Mentre esperem a estar tots, ens fem algun refresc o un vermut (Perucchi), amb detall de papes artesanals (molt fregides)

Decidim demanar plats que es puguen compartir:

Detall de benvinguda: aladroc fregit amb allioli



La carta de vins és curteta; són dues etiquetes en una botella, una per a negres i una altra per a blancs i caves





Ens pregunten si volem pa. Està boníssim i buidem la primera caixeta en un tres i no res (1,50 € x 3)


Pasiego Las Suertes 2017 DO Utiel-Requena
80% Macabeu, 20% Sauvignon
12% vol.
Bodegas Pasiego. Sinarcas, València
14€ (6€ celler)







- Bombons de foie (potser la cobertura de xocolate és excessiva; 2 € x 4)

- Post d'hummus de 3 sabors: cigrons, albergínia a la brasa i pimientó torrat (9,50 €)

- Croquetes d'allipebre (ens recorden que és una tapa guanyadora de concurs; interessants; 2,50 € x 5)

- Porc senglar en escabetx (no en sóc masssa fan; 14 €)

- Ensalada templada de magret d'ànec a la brasa amb gelat de mango, cirerols, brots i llangostins (11,50 €)


Blanc de Trilogía 2017 DO València
Sauvignon blanc 40%, Muscat 40%, Verdil 20%
14% vol.
Bodegas Los Frailes. Fontanars dels Alforins
Parcel·les Seleccionades
18€ (7,95 € Alforins)






Volíem acabar amb un poc de peix i un poc de carn, però ens aconsellen la carn perquè es comparteix millor; se serveix fumada al moment amb fusta de roure i de faig

- Entrecot (18 €)

- Secret ibèric (18 €)

Hi ha tres postres i decidim tastar-les les tres (5,50 € x 3):
- Cremós de iogurt amb gelat de vi. Molt bo.

- Llesca amb ou caramel·litzada amb gelat d'orxata. Potser massa dolça

- Apple strudel. Pastís de poma amb pasta fullada.

Cafés i detall de café-mojito

Total: 33,90 € x 5
Bona relació qualitat-preu.
Un lloc que no et pots perdre si estàs per la zona, recomanat fins i tot per Tonino.
Com que hem anat a dinar no hem pujat al chill-out, però potser un altre dia...
Parlen valencià.

-----------------

*Catarroja descoberta! Expressió valenciana que originàriament es refereix al fet que, sense voler, s’ha revelat o fet pública alguna cosa que es volia mantenir en secret.  També es fa servir davant d’una cosa que algú creu descobrir i que ja era ben coneguda de tothom (com "descobrir la sopa d’all" o "la Mediterrània").

**He trobat dues etimologies diferents del topònim Catarroja:
una, d'origen llatí; Cata- derivaria de capta, del llatí capita, “terme, punta” (a causa dels dipòsits al·luvials procedents del barranc de Torrent, que desemboca a l’Albufera, s'hi va formar una petita punta); mentre que -roja provindria de la forma romànica tardana roia, i aquesta de rubea, “roja”, pel color de les aigües tèrboles de l’Albufera en rebre els dipòsits al·luvials. [Mètode]
L'altra, d’origen àrab; cata- seria «peça de terra, tros conreat; parcel·la d’una heretat»; qatca ar-rušd, ‘el terreny de la vida recta, de la dretura, de la generositat’» (RodaMots). O potser ‘parcel·la de pasturatge’, que, per la influència de les aigües royas (de l'aragonés), donà Catarroya (al Llibre de Repartiment) i que fou finalment catalanitzat com a Catarroja. (ToponímiaHorta)

***Josep Manuel Izquierdo Romeu (Catarroja, 1890 – València, 1951), músic, compositor i professor. Compongué sarsueles, música religiosa (marxes de processó de Setmana Santa), música de cambra i per a banda. També fou autor de diverses transcripcions per a banda d'obres de música clàssica i reinstrumentacions per a orquestra.