dissabte, 18 d’agost del 2018

Va de bo!

divendres, 17 d'agost
En Foios estan en festes, i avui és el dia de la patrona, la Mare de Déu del Patrocini; per a celebrar-ho la familieta eixim a dinar.

Pelayo Gastro Trinquet. Pelai, 6. La Roqueta, Extramurs - 963 514 156
Obri tots els dies de 9h a 00,30h.
Cuina: Pablo Margós (de Las Bairetas, Xiva)


En entrar recorde l'època de La Garrigosa, on fomenten l'esport de la pilota i cada any porten l'alumnat a una partida de pilota en aquest trinquet; Frederic Llopis fins i tot va escriure el llibre El joc de pilota valenciana (Carena, 1999).
També recorde els gravats i les escultures de Manolo Boix amb el motiu pilotaire.

El rincón de Ana Soff
"Mà de pilotari", de Manolo Garcia
La carta està dins d'unes cobertes de pell, supose que de vaqueta, com la pilota (ja sabeu allò que diuen de "tindre la cara folrada de vaqueta", ben dura); la carta inclou ingredients i plats valencians, però està tota en castellà.
Els coberts descansen sobre mitja pilota feta de ceràmica.
Mentre esperem, demanem una cervesa i un vermut (Lustó, segons la xica que els serveix; Lustau), amb el detall d'unes olivetes variades i tramussos.

Compartim al centre:
Ajoarriero de garrofó amb pa torrat al carbó (8€). No sé si m'agrada l'invent de la mànega pastissera de plàstic, però està bo.

Sépia amb maionesa (amb la seua tinta i ratlladura de llima verda; 7,50 €)

Carxofes jóvens cruixents amb romesco (8,50 €). Delicioses.

Empanadetes de titaina (2,80 € x 5). Casolanes i molt bones.

Anàvem a demanar fideuà de peix, però com que duia favetes i tenim alguna "intolerància" la canviem per la de sepietes de platja amb carxofes. Després diuen que s'han enganyat i ens fan arròs. Acceptem per no haver d'esperar (més tard a la carta llig que amb aquests ingrediens el que feien era arròs, no fideus; 13,50 € x 5).

Per a les postres compartim:
Versió de tiramusú amb fartó valencià i galleta de cacau (4,70 €)
Coca de llanda de taronja amb cremós de xocolate 70% (les millors; 4,70 €)
Panacota d'orxata amb fató caramel·litzat (4,70 €)


Hi ha un cambrer que parla valencià, "valencià a borbotons", segons diu ell.

Queda pendent vindre a veure una partida.

Gràcies per tot, Carmen.

"La cocina de Pablo Margós salta al trinquet de Pelayo", Historias con delantal
"Trinquete Pelayo, catedral de la pilota y de la gastronomía valenciana", 5 barricas
Bon Viveur