divendres, 17 d'agost
En Foios estan en festes, i avui és el dia de la patrona, la Mare de Déu del Patrocini; per a celebrar-ho la familieta eixim a dinar.Pelayo Gastro Trinquet. Pelai, 6. La Roqueta, Extramurs - 963 514 156
Obri tots els dies de 9h a 00,30h.
Cuina: Pablo Margós (de Las Bairetas, Xiva)
En entrar recorde l'època de La Garrigosa, on fomenten l'esport de la pilota i cada any porten l'alumnat a una partida de pilota en aquest trinquet; Frederic Llopis fins i tot va escriure el llibre El joc de pilota valenciana (Carena, 1999).
També recorde els gravats i les escultures de Manolo Boix amb el motiu pilotaire.
El rincón de Ana Soff "Mà de pilotari", de Manolo Garcia |
Els coberts descansen sobre mitja pilota feta de ceràmica.
Mentre esperem, demanem una cervesa i un vermut (Lustó, segons la xica que els serveix; Lustau), amb el detall d'unes olivetes variades i tramussos.
Compartim al centre:
Ajoarriero de garrofó amb pa torrat al carbó (8€). No sé si m'agrada l'invent de la mànega pastissera de plàstic, però està bo.
Sépia amb maionesa (amb la seua tinta i ratlladura de llima verda; 7,50 €)
Carxofes jóvens cruixents amb romesco (8,50 €). Delicioses.
Empanadetes de titaina (2,80 € x 5). Casolanes i molt bones.
Anàvem a demanar fideuà de peix, però com que duia favetes i tenim alguna "intolerància" la canviem per la de sepietes de platja amb carxofes. Després diuen que s'han enganyat i ens fan arròs. Acceptem per no haver d'esperar (més tard a la carta llig que amb aquests ingrediens el que feien era arròs, no fideus; 13,50 € x 5).
Per a les postres compartim:
Versió de tiramusú amb fartó valencià i galleta de cacau (4,70 €)
Coca de llanda de taronja amb cremós de xocolate 70% (les millors; 4,70 €)
Panacota d'orxata amb fató caramel·litzat (4,70 €)
Hi ha un cambrer que parla valencià, "valencià a borbotons", segons diu ell.
Queda pendent vindre a veure una partida.
Gràcies per tot, Carmen.
"La cocina de Pablo Margós salta al trinquet de Pelayo", Historias con delantal
"Trinquete Pelayo, catedral de la pilota y de la gastronomía valenciana", 5 barricas
Bon Viveur
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada