diumenge, 8 de juliol del 2018

Sex-age-naris cridant d'alegria

dijous, 5 de juliol

Quina sort jubilar-se sense que la vellesa o la impossibilitat física en siguen els motius, sinó sent un sex-age-nari (en l'edat del sexe, com deia l'Aute) amb ganes de gaudir de la bellesa de la vida. I com diuen al discurs, iubilare, en llatí, volia dir "cridar d'alegria".
Avui al centre hem celebrat la jubilació d'Emilio, que ens ha regalat moltes coses bones del seu poble, Iàtova (la Foia de Bunyol):
Torta de tajá

Pernil i embotit típic, amb sangrigordo (crec que en altres llocs hi diuen "perro")


Coquetes o pizzes i panadetes acabades de fer.
(També truita  de creïlla, cacaus, olives...)

Bo Bobal Única 2017 DO Utiel-Requena
100% Boval
9 mesos en roure francés
13% vol.
Aprox. 8 €
Vicente Gandía. Xiva






bobal de Sanjuan 2016 DO Utiel-Requena
100% Boval
12 mesos en ciment
13,5% €
Valsangiacomo. Xiva
Aprox. 6 €






I encara hi ha dolços: rotllets i sanantonios (pastissets farcits de crema), del forn Virgen de los Desamparados (fb)

---------------------------------
I ràpidament cap al dinar per a celebrar la jubilació de Rafa, al Racó de Meliana (Glories valencianes, 4 - 961 496 173)

Hi ha un menú concertat (28€). Amb aigua, cervesa i vi. Per a compartir:
Gambetes arrebossades

Clòtxines al vapor

Formatge amb crema d'alfàbrega

Hi ha diversos vins repartits per la taula, tots valencians, això sí.

Nebla Verdejo Vendimia Nocturna 2017 DO Rueda
Verdejo
13% vol.
Vicente Gandía. Xiva
Aprox. 7,15 €

(El vi preferit de les dones japoneses!!!)


Uva Pirata DO València
Petit Verdot
Roure nou francés
13% vol.
Vicente Gandía. Xiva
Fernando Freire
Aprox. 10,49 €




Com a plat principal, arròs a banda i arròs negre (també escudellen els dos en un plat)

I per a les postres, un plat combinat amb flam, tiramisú, bescuit...

I diversos caves; a mi em toca

Dominio de la Vega Expression Reserva 2016 DO Cava
Macabeu
Criança sobre pòsit 18 mesos
12% vol.
Dominio de la Vega. San Antonio, Requena
Aprox. 8,40 €





No conec el restaurant en circumstàncies "normals", però ofereix bona qualitat.
Parlen valencià, però poc.

[En el X Concurs de Putxero Valencià i Postres de Kaki de la Ribera a l'Alcúdia, en 2017, El Racó guanyà el premi a les millors postres elaborades amb caqui 🍑, per segon any consecutiu. Però no les tastem, clar.]

Enhorabona i molta sort, companys!