dimecres, 18 de juliol del 2018

Paella de mar

dimecres, 18 de juliol del 2018

El Turco. Plaça Rosa dels Vents, 2. Platja de Puçol - 961 420 282 / Plaça de l'Ermita, 2 - 642 363 700

Per què es diu "El Turco"? Ho expliquen en la carta i en el web: era el nom d'un gos de caça molt bo que tenia la família en l'època en què obriren el restaurant, 1931

La platja està molt tranquil·leta i trobem taula en primera línia.

Compartim unes entradetes:
-clòtxines al vapor (8,50 €); bones però es nota el punt recalfat

-caragols moros fregits (9,50€)

Pa amb tomata i allioli (3,40 €)

Copa de vi blanc

Corona de Aragón 2017 DO Cariñena
Macabeu i Chardonnay
13% vol.
Grandes Vinos y Viñedos. Carinyena, Saragossa
2,60 €


Aigua amb gas (1,90 € x 2)



I una paella "galàctica", amb espàrrecs de mar i algues. Curiosa, però no repetiria, i no sé si m'agrada molt veure les gambes i la sépia verds... No fa el sabor de mar que esperava. (15,50 € x 2)


Per a les postres compartim una talladeta de meló (3 €) i jo, un café (1,10 €)

Total: 31,45 € x 2

No parlen valencià. Típic!

---------------------------
A la revista Mètode ("L'Horta a través dels seus noms") llig que els hidrònims són els noms de lloc relacionats amb l’aigua (fonts, rius, ullals, etc.). El nivell freàtic de l’Horta de València està a pocs metres per sota de la superfície, fet que explica l’abundància d’aigües subterrànies que es manifesten a través de surgèn­cies o ullals. El topònim Foios, del llatí tardà *foveos, ­“foies”, probablement es refereix als ullals que abundaven prop d’aquest poble i, en general, a tota l’Horta litoral, i que foren secularment dessecats pels llauradors. Borbotó probablement derive d’un encreuament entre borbollar i brotar i també podria referir-se a un ullal per on brolla l’aigua subterrània. Puçol, del llatí tardà *puteolu, “pouet”, podria derivar també, per analogia, d’un altre ullal (...)
En un altre lloc llig que Puçol ve de Pozzuoli, una ciutat de Nàpols!!!