diumenge, 22 de juliol de 2018

Coques dignes d'una deessa

dissabte, 21 de juliol

Cami vell de Gandia, km 1. Dénia - 965 781 326

Al programa Cuineres i Cuiners d'à punt Ricard Camarena i Quique Dacosta ens parlen de Pont sec (fb) i volem conéixerlo ja.

Reservem dos dies abans, i ens demanen que siga a les 13,30h. Quan hi arribem ja hi ha gent dinant; ens donen taula a l'interior; a poquet a poquet s'ocupen totes les taules.

L'aigua amb gas va amb botella de la casa, de 75 cl (3,20 € x 2)

Del cobert i el pa amb oli i olivada cobren 1,80 € (x2).

Dos copetes de vi blanc (3,50 € x 2)

Ocean Verdil DO València
Viñedos Selectia Wines
Fontanars


Les Freses DO Alacant
Monastrell d'Alexandria
4 mesos sobre pòsit en damajoana de 54 l
12% vol.
EuroMontgó, Dénia
Mara Bañó





Decidim compartir uns entrants i després unes coques.
Carxofes confitades amb anxoves. Delicioses. Quin començament! (9 €)

Cavalla en escabetx de poma. Molt suau i fresquet (9 €)

Caragols "a la manera d'aquí". Cada vegada m'agraden menys els caragols, però he de reconéixer que estan bons, amb un poc de fenoll i moltes herbes. (7,80 €)


Borreta de melva amb tomata seca (12,50 €)

La borreta és un plat típic de la muntanya alacantina, sobretot de les comarques del Comtat i l'Alcoià. És un guisat de creïlles, espinacs, nyores i un peix salat per donar-hi sabor, normalment bacallà, encara que a la Marina sol ser melva. També és comú afegir-hi al final de la cocció un ou per cada comensal. Aquesta és una versió diferent, i per al meu gust massa salada.

I les coques:
de sardina de bota (3,50 €), de gamba amb bleda (3,50 €), d'espinacs, panses, pinyons i formatge de cabra (5,50 €), de sobrassada i figues (6 €). Boníssimes.

Compartim un cruixent de nispros (bé, jo en menge més, hehe; 6,50 €). I un café (1,60 €)

Total: 40,95 € x 2
Bon producte i bona cuina. Haurem de tornar a tastar els arrossos.

Parlen valencià.
No veiem Pep Romany. Ana Giner, la muller, atén altres taules (no tenim sort).

Historias con delantal
"Denia, Pont Sec and a challenge for pizza"
alfumdelaximenera
elviajero
"La cocina de la sal resucita"

-----------------------
A l'època romana, la ciutat és coneguda com Dianium, de la deessa Diana (la grega Artemisa). A l'època àrab, com دانية (Dāniya); l'emirat o taifa de Dàniya (إمارة/طائفة دانية, [imārat/ṭāʾifa] Dāniya) fou un estat andalusí, construït per un mawla del amírides al voltant de la ciutat de Dàniya i que va incloure també les illes Balears. La denominació actual, Dénia, és de la reconquesta.