dissabte, 14 de juliol del 2018

Pregunteu, pregunteu

divendres, 13 de juliol del 2018
Kata 146 - JJT, KataPalabra 

La kata d'avui tindrà l'etapa habitual d'anar tastant vins a cegues i després, per torns, haurem de fer preguntes totals (de resposta sí/no) per a endevinar de quin vi es tracta.
Només sabem que hi ha un vi de 2001, dos de 2014 i un de 2016.
Després, que hi ha un monovarietal i un amb cupatge característic de la DO. Que hi un vi de quasi 50 €. Que un no és espanyol.


1. Taberner 2014  VT Cadis
Raïm: 100% Sirà [Sirà, Merlot, Cabernet Sauvignon?]
18 mesos en roure francés Allier      15,5% vol.
Celler: Huerta de Albalà. Arcos de la Frontera, Cadis
Enòloga: Milagros Viñegra García
Preu: 19,75 €

- Picota, rivet un poc tella, glicèric, cobreix copa "molt ploró"
- Molt alcohòlic, dolç monastrell excessiu, branca de canyella, bóta, regaléssia, vainilla, flor, violeta
- Bona acidesa, un poc aspre?, no tànic, potser està calent, falta estructura?
És un vi del sud. Màlaga?
- En tornar al vi està molt millor tot i estar calent, s'ha evaporat un poc l'alcohol

2. Perelada 5 Fincas 2014  D.O.Empordà
Raïm: Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (24%), Merlot (21%), Syrah (16%), Samsó (9%), Monastrell (3%), Cabernet Franc (1%).
18 mesos en bótes bordeleses, 50% de roure americà de tipus fi i 50% de roure francès Allier. La resta en ampolla.     14,30% vol
Celler: Perelada. Perelada, Girona    Enòleg: Delfí Sanahuja
Preu: 12,10 €

- Robí, cirera, capa baixa, sense llàgrima, brillant
- goma de nata?, vainilla, caixa d'aromes al complet, passa directament a la fusta, espècies, canyella, fruita? flor?, xocolate, figa, vernís, almesc, clau
- curt, més equilibrat que l'anterior, fusta i espècies però cau de seguida, elegant
Relació qualitat-preu excel·lent!

3. La Garnacha de Mustiguillo 2016 El Terrerazo
Raïm: Garnatxa 8 mesos en bótes de 225 l de roure francés i tines de 35 hl   14% vol.
Celler: Bodega Mustiguillo. El Terrerazo, Utiel.
Enòleg: Toni Sarrión
(botella nº 6.418 -de 5.900!!!-)
Preu: 18 €

- Capa baixa, maduixa
- Beaujolais, maduixa,
- fresc, no ens diu res, sense cap defente però sense cap virtut "tul de novia sin bordado", fàcil
Vermell de Celler del Roure?
Tot i que ens diuen que és un vi que només ix l'any que consideren oportú, no ho apreciem

4. Château Fonroque 2001  Bordeaux, Saint-Émilion
Raïm: 80-85% Merlot, 15-20% Cabernet Franc     16 mesos 30% fusta nova 70% d'un vi o més 13,50% vol.
Celler: Château Fonroque. Sent Milion, la Gironda, la Nova Aquitània 
Enòleg: Laurent Nougaro
Preu: 44,60 €

- Capa baixa, francés
- Francés, comí, molts matisos, punt dolç, tarongina, vernís
- Equilibrat, sembla que ha perdut intensitat, elegant amb algun però, postgust de vernís molt bo



Dokukata

Per a sopar,
Caragols punxosos

La tradicional truita de creïlla de 18 ous


Auguste Clape Saint-Péray 2015 Saint-Péray AOC, Rhône
Marsanne
13,5% vol.
Domaine Auguste Clape. Cornàs, l'Ardecha, Alvèrnia-Roine-Alps
Olivier Clape
Aprox. 42,50 €

Im-pressionant!




La tonyina hi serà la gran protagonista:

Tartar de tonyina amb albercocs, ceba amb vinagre, tàperes, cogombrets, mostassa i cirerols

Marmitako a la meua manera (la de JJ): Tonyina, cansalada, botifarra i xoriço fumats, ceba

I sashimi de tonyina

Pastís de carn

Entranya argentina guisada

Fruita (albercocs, cireres, plàtans) i gelats.