dimarts, 31 d’octubre del 2017

Verd ho tenim...

divendres, 27 d'octubre del 2017

Xulivert-Ruah. Av. Sta Maria del Puig, 52. Almàssera (l'Horta)
Sobre el nom del restaurant, no diré res: hi deu haver alguna raó que no arribe a comprendre perquè no l'hagen anomenat "julivert"; no he preguntat pel significat de la segona part.
Van obrir a principis de setembre. He llegit en un blog (Cuinando, sí!) que és un projecte de Joey Blandín, veneçolà. Que com ha trobat aquest raconet? No ho sé, però sí que sé que ací no ho té fàcil; espere que tinga sort, ja que una proposta diferent al poble s'ho mereix. "Proposta gastronòmica basada en la cuina de mercat amb productes de l'horta local, varietat de peix, marisc, arrossos i carn madurada de 30 a 90 dies... menjar local amb tocs asiàtics i caribenys."

Les primeres que arriben ens esperen amb cervesetes (1,5 € x 3) i una copeta de vi blanc (2,50 €).
Hi ha una carta breu de tapes i diversos menús, un de 19,90 € i uns altres que inclouen carn de vedella madura. Ens costa posar-nos d'acord, perquè ens pareix molt de menjar i perquè hi ha gent que no vol carn. Finalment acceptem la proposta del cambrer: compartim 5 menús per a les 7 i hi afegim algunes tapes.

Sembla que el vi negre que demanem, Flor de Clotàs, de Castelló, no acaba d'estar bo i el tornem.

Viña Cartín 2016 DO Rías Baixas
Albariño
13% vol.
Terras de Lantaño. Lantaño, Pontevedra
20 € x 2

Fruita blanca, cítric, herba.


(Al final, demanarem un verdejo ja que no els queda més albariño; 16 €)



Comencem amb uns mollets i aladrocs (6 € x 3)


i una crema de carabassa, molt bona.

Ous escalfats amb puré de creïlla i bolets (6,50 € x 3)


Calamarons (patagónicos)


Entrepans bao (pa xinés al vapor) amb secret.


I passem als plats principals (que tarden bastant a eixir, i anem perdent la gana):

el peix (2 de rèmol


i 3 de bacallà)

I la carn. La veritat és que ja no podem més, i passa molt de temps entre plat i plat; arribem a dir que no cal que la traguen, però hi insisteixen, com que entra en el menú... 2 de solomillo i 3 de mitjana de vedella. Una llàstima, es queda al plat (i no tinc cap foto!).

Per a les postres, uns gotets de crema (no sé si de xocolate blanc i de mousse de formatge) amb melmelada de gerds i de llima.

Aigua: 1,20 € x 2
Café del temps (1,20 €) i tallat (1,40 €).

Total: 29,30 € x 7

Servei amable, ha tingut molta paciència amb nosaltres; som les primeres que entrem al restaurant i les últimes que n'eixim. Estic convençuda que si se'ls dóna una oportunitat, aniran millorant.

No parlen valencià.