dissabte, 7 d’octubre de 2017

Geishes al Hikari

dijous, 5 d'octubre

Avui hem començat les Jornades "Eduquem en Igualtat" a l'IES Dr Faustí Barberà d'Alaquàs, amb Teresa Meana, que ens ha parlat sobre "Llenguatge sexista: un espai de dominació" i després bona part del sector de les geishes hem continuat la vesprada al 5 Café Bar amb un poc de cervesa i de vi i hem acabat sopant al Hikary Yakitori Bar (Tomassos, 18. Russafa)

En "Pluja i foc al Hikari" i en "Aniversari amb Yakitori" ja hem parlat de l'espai, del tipus de menjar i d'altres coses. Obrin de dimecres a dilluns a partir de les 20,30. Com que no reserven, estem a la porta a les 8,30 en punt, i la primera sorpresa desagradable és que avui no està José Miguel; la segona, que fan doble torn i cap a les 10 haurem de deixar la taula!

Comencem amb uns aperitius per a compartir:
- Edamame (3,50 €)

- Ensalada d'algues Wakimori (4,50)
- Verdures envinagrades amb amaniment japonés (4 €). Ens recorden tant el Japó...




Losada DO Bierzo
Mencía
12 mesos en roure de segon i tercer any
14% vol.
Losada Vinos de Finca. Cacabelos, Lleó
18 € (Aprox. 9,50 €)

Fruita roja, xocolate, balsàmics; un poc tànic; agradable.


I després ens demanem quatre broquetes per a cadascú.

- Vieires amb bacó (4 € x 2) i anguila amb pebre samsho (4 € x 3)


- Tsukune (mandonguilla de pollastre amb ou de corral; 4,50 € x 5). Para saladet, però ens fa molta gràcia allò d'abocar la carn a l'ou i remenar-ho tot.


- Entrecot de bou (4,50 € x 5)


- Toro amb yuzu (5 € x 5)

Encara demanem una copa de vi (La Planta, Ribera del Duero; 3,50 €) i sake Haiku Gekkeikan (2,10 € x 4)


Compartim les postres
- Broqueta de fruita a la brasa amb gelat de vainilla i sopa de menta(5 €)
- Mochi de yuzu (només en porten un...! 2,50 €)
- Gelat de te verd matcha (4 €)


Total: 29,52 € x 5

Em va agradar més el dia que mengí amb les suggerències del xef.

Quan vénen a taula i et fan careta de llàstima i et diuen que hi ha gent esperant... fa un poquet de ràbia, però en fi, avisats estàvem!

Parlen valencià

gastronosfera
bonviveur
plateselector