dimecres, 4 d’octubre de 2017

Amigues al peu del castell

Castellnovo, dissabte, 30 de setembre del 2017

De nou, un dissabte, el castell, des de les altures, serà testimoni de la germanor del grup "Delta i afegitons", amb aperitiu, dinaret, tertúlia, berenar...
Com sempre, l'aperitiu comença amb les papes Maribel km 0 (KingSize); també amb cacaus i cervesetes.

Després, amb vertadera mestria a la planxa, Mª Elena ens prepara unes albergínies, uns berberetxos i unes navaixes: extraordinaris.


Dos Claveles Joven 2016  DO Montilla-Moriles
Pedro Ximénez
12% vol.
Toro Albalá. Aguilar de la Frontera, Còrdova
Antonio Sánchez Romero
Aprox. 6,50 €
Fruita blanca, flor, fresc i agradable.

Ses Nines 2015. DO Binissalem-Mallorca
43% Manto Negre, 4% Cabernet Sauvignon, 14% Syrah, 11% Callet, i 28% Merlot.
5 mesos en bóta de roure francés
14% vol.
Tianna Negre. Binissalem
Josep Maria Natta
Aprox. 9,45 €
Fruita madura, torrats, espècies. Agradable.
[A l'etiqueta hi ha la mare dels propietaris -Morey Garau- botant a la corda quan era menuda, al poble de Consell, comarca del Raiguer]


Saltamartí 2015/16  Alt Penedés
90% ull de llebre del 2016, 10% garnatxa del 2015
4 mesos inox l'ull de llebre, 12 mesos en roure francés la garnatxa
12,9% vol.
Els Vinyerons Vins Naturals. La Bleda-Sant Martí Sarroca, Barcelona.
Aprox. 8 €
Fruita, balsàmic, torrats. Sorprenent.

I el plat principal: unes guatles en escabetx (en territori de frontera valen totes les denominacions: gualas, codornius, codornices...). Tot i que jo no en sóc gens fan, les trobe boníssimes; hi ha discussió sobre si hi falta vinagre o no, jo trobe que no; sobre l'oli de l'Alt Palància, unanimitat: un luxe.


Les tomaquetes, una estoneta abans, estaven a l'hortet



I per a les postres... sembla que s'acaba el món:
fruita natural

gelats de iogurt grec, de maduixa, de xocolate, de nous de macadàmia...; mochis de coco, galetes de gingebre, fruites seques, fruites seques amb xocolate...
I els pastíssos de multianiversari, un de nata i pinyons de Tendetes (Avda. Burjassot, 27; Císcar, 56)


i un altre de xocolate.

Bolla Prosecco Sup. Conegliano Valdobbiadene DOCG - Brut
90% Glera (Prosecco) i 10% Verdiso i altres raïms locals.
11% vol.
Bolla. San Pietro in Cariano (Verona) - Italia
Aprox. 8,50-9,90 €






Cau la nit i continuem xarrant, però és hora de tornar a casa. Un dia preciós. Gràcies, Mª Elena, gràcies, amigues.