dimarts, 1 de novembre de 2016

Una tasca és una tasca?

dimarts, dia de Tots Sants,  2016
Tasqueta, eixe diminutiu tan valencià! Busque al diccionari AVL "tasca" i la segona accepció fa referència a "taverna", establiment on es ven vi a la menuda i on també servixen altres begudes alcohòliques. "Bar 1" seria l'establiment on se servixen menjars i begudes, i "restaurant", l'establiment on se servixen menjars". On estem, doncs?

La Tasqueta del Mercat. Mestre Aguilar, 2 -  633 285 155
[Trobe que porten tres anys a Russafa, i abans tenien La Tasketa de Guitxan a l'Olivereta. He intentat anar-hi algun dia sense reservar i ha estat impossible. Per anar avui vam reservar ahir]

Hi ha carta, menú de 15 €, de 18 € i de 22 €.
Cosa estranya, triem el menú més senzillet; hi ha la possibilitat en els tres menús de canviar l'últim plat per un arrosset, a taula completa.


Cent Piques Petit Verdot 2014 (?) DO València
100 % petit verdot
14 % vol
Bodegas VinaDos. Fontanars dels Alforins

13 € (Aprox. 5 €)

Fruita, tabac, herba...

[Al web expliquen que el nom ve de l'etimologia de Picassent, on es va fundar el celler: CENT PIQUES oferides pel senyor per a la defensa de València contra els moriscos (???). En altres llocs llig que Picasssent pot derivar de l'iber PICAS, barranc, o del llatí, vil·la de Picatius]

-Ensalada Guitxan. Versió lliure de l'ensalada russa, amb algun ingredient més, tallat molt menudet. Està bona. Potser li sobra una miqueta d'oli.
(el nom deu vindre del creador, Tomàs Guitxan, però no ho sé)


Torrada de pesto i anxova del Cantàbric. Grandària considerable; bones però no especials.
Bunyols de bacallà. Bons

Croquetes de pernil, bolets i tòfona
comersinmilongas
Arròs melós amb galta, carxofa i allets tendres (canviat per la galta amb suc de manetes amb toc de curri).

Brownie amb nous caramel·litzades i gelat d'almívar de llet. Bo, però molt dolç.


21,50 € x 2
Molt bona relació qualitat-preu.

Uns parlen valencià i uns altres, no.

[Al carrer Cadis, 90 tenen el Food Club]

gastrocriticvalencia
"Ruzafa no se acaba nunca: Comer, beber y trasnochar en Ruzafa"  (I) (II) Paula Pons, Guía Hedonista