dissabte, 19 de novembre de 2016

València-Rabat via Malmö

dimecres, 16 de novembre del 2016
Malmö. Sueca, 46. Russafa - 963 285 428

Què tenen en comú Russafa, Marroc i Suècia? Res? Probablement. Però al Malmö de Russafa és on hem quedat per veure'ns amb Mercé, que està treballant a Rabat i té uns dies de vacances.

Com que estem xarrant i no tenim ganes d'estar mirant la carta i decidir, ens suggereixen el menú de grup (18 €); i com que ens pareix massa ens proposen compartir 6 menús entre 8 i ens apanya. Molt amables.

Detall: olives gregues i àrabs

Honoro Vera 2014 DO Calatayud
Garnatxa
2 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Bodegas Ateca. Ateca, Saragossa
13,50 € x 3 (aprox. 5 €)

Fruita madura, flors, sotabosc, punt mineral. Agradable.

[Xiques, era l'any 2013 quan triaren aquest vi per al sopar dels Oscar]

-Croquetes de boletus i avellanes torrades. Molt bones


-Trio de Dips: humus de remolatxa, humus de pimentó del piquillo i paté d'albergínia. Amb pa libanés, àrab i papadum (hindú). Les salses ens semblen un poc àcides, però no en sobra gens.
[Dip o Dipping Sauce és una salsa on sucar un aliment, generalmente més sòlid]


-Guacamole amb xips de moniato. El moniato és addictiu; el gauacamole, un poc "complicat.


-Rotllet cruixent de verduretes, formatge de cabra i salsa Tonkatsu.
yelp
PLAT PRINCIPAL A TRIAR entre:
- Pasta artesana farcida de carabassa, ricota i amaretti (galetes fetes a base de pasta d'ametla) al pesto. Molt bona [avui no sabrem si la pasta és de Marcella -Mercat Central-, del mercat de Russafa, o d'on]


- Arròs a l'estil japonés amb cardamom, bolets, carabasseta al dente, bunyol d'albergínia en 2 coccions i salsa ponzu. No arribe a tastar el plat sencer, però està molt ben amanidet.


- Coca de dacsa amb verdures fumades en escabetx oriental, chutney de tomaca i salsa de xili groc.


[Deixem l'hamburguesa Street Food vegana amb ceba en tempura, poma verda, cheddar vegà, fulla de roure, salsa tàrtara de remolatxa i creïlles mediterrànies]

DEGUSTACIÓ DE POSTRES:
Bombons raw de xocolate, pols de garrofa, plàtan i fruites seques (fins i tot porten dos bombonets més perquè en tinguem un cadascú, i no ens els cobren. Tot un detall)
Cheesecake vegana amb cobertura de confitura de taronja i salsa d'hibisc
Brownie vegà de pistatxo i nabius amb gelat de nou de macadàmia


La pinya està molt bona; els pastissos vegans m'agraden menys.

Cafés i infusions: 9,40 €
Vermut, cervesa (1 canya i 2 sense alcohol) i aigua: 12,50
Total: 21,30 € x 8

No parlen valencià.
Sembla un lloc especialitzat en grups. Atenen bé.

Eixirà d'ací el viatge a Rabat? Ryan no ens ho posa fàcil, però...