dissabte, 3 de setembre del 2016
Doña PetronaCarrer del Pare Perera, 5, Russafa - 963 36 49 83
Carrito Lourenço i Germán Carrizo (Tándem Gastronómico, Fierro) ens ofereixen un nou local a València, al costat del mercat de Russafa, on hi havia l'Amadeus. Ara, amb totes les activitats en marxa que porten, no estan ací, almenys avui, encara que tenen un bon equip al càrrec. Obrin tots els dies, excepte dilluns, de 9 a 24 h.
Hi ha carta amb plats d'allà (Argentina), "d'acá" i "Ni de allà ni de acá", però triem el menú, 19 €.
I decidim demanar el vi per copes:
Sol Santa Ana Torrontés 2015 Mendoza
Torrontés
13 % vol.
Bodegas Santa Ana. Guaymallén, Mendoza, Argentina.
Floral, punt dolcet; agradable.
Copa 2,50 €
Vaya Pasada 2015 DO Rueda
Verdejo
12,5 % vol.
Palacio de Bornos. Rueda, Valladolid
Copa 2,20 € (botella aprox. 4 - 5,95 €)
Fruita blanca, herba, fresc.
- Croqueta de pollastre al curri. Punt de carn picada bo i a més del curri hi ha altres sabors que la fan molt bona.
- Empanada a triar entre pernil i formatge, secret o mendocina (carn de vedella). Encara que la primera també deu estar molt bona, ens criden més les altres dues. Entren ganes d'anar a Argentina, vol directe.
- Creïlles braves (amb xili Chiles Hermanos opcional). Molt bones, i omplin...
- Calamar patagònic amb tartar de tomaca i maionesa d'herbes. Tan fresquet!
Santa Ana Malbec 2015 Mendoza
Malbec
13 % vol
Bodegas Santa Ana.
Copa 2,50 € x 2 (Aprox. 9 €)
- Canelons de pollastre torrat, espinacs i ricotta (formatge sicilià).
- Fartó (torrija de fartó) amb gelat d'orxata. Molt "d'acà".
Anava a demanar una infusió de mate, però ens ofereixen com a detall uns gotets de kombutxa
(una beguda fermentada i de fabricació casolana, amb una mica de gas i de gust un poc àcid; es fa amb una base d'infusió -te verd- ensucrada) que ja coneixem de Fierro; curiosa.
Lloc molt recomanable. (Per trobar un defecte, m'agradarien unes copes de vidre més fi)
No parlen valencià.
Historias con Delantal
Verema
"Doce novedadess en Valencia que daran que hablar"
apiciusnoticias
valenciaplaza, valenciaplaza
I a qui deu el nom el restaurant? Petrona Carrizo de Gandulfo, doñan Petrona, (Argentina.1898 - 1992), fou una destacada cuinera pionera en la televisió argentina; fins i tot ha sigut objecte d'estudi de la tesi doctoral de Rebekah Pite "La creación de una mesa común: Doña Petrona, la mujer y la alimentación en Argentina del siglo XX"; tracta de com la figura d'una dona que passà per ràdio, televisió, llibres, etc. ha sigut capaç de transformar la cuina, adaptant-la a l'estat de l'economia de cada moment.
directoalpaladar |
----------------------------
diumenge, 25 de setembre del 2016
Fa poquet hi vinguérem per primera vegada i ens va agradar molt, tant que pensàrem que repetiríem prompte i, efectivament, ací estem per celebrar l'aniversari de JJ.
En som cinc i pensem demanar a la carta; quan mirem el menú del dia i veiem que és exactament el mateix, ho tenim clar.
Comencem amb aigua i dues copetes de Sol Santa Ana Torrontés (x 2,50 €), i unes olivetes com a detall de benvinguda.
Zuccardi Q Malbec 2010 MENDOZA
MendozaZuccardiwines. Maipú, Mendoza, Argentina.
38 €
- Creïlles braves (amb xili Chiles Hermanos opcional).
- Ensalada de creïlla, sépia i allioli
- Empanades de pernil i formatge, secret i mendocina (carn de vedella)
- Coca de sardina
- Calamar patagònic amb tartar de tomaca i maionesa d'herbes.
- Canelons de pollastre torrat, espinacs i ricotta (formatge sicilià).
I per a les postres, compartim un surtidet
- Fartó (torrija de fartó) amb gelat d'orxata.
- Crocant (alfajores)
- Pastís de formatge
- Plàtan amb almívar de llet (dulce de leche)
4 cafés i un cream.
Avui no ens han "obsequiat" amb la tradicional kombutxa.
Total: 28 € x 5
No sé si és perquè quan convides a gent pateixes més; o perquè estàvem enlluernats pel record de la primera vegada; o si feia massa poquet que hi havíem estat... el cas és que crec que ara tardarem un temps a tornar-hi, encara que tot està molt bo i hi ha bon ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada