dimecres, 2 de març del 2016

La Itàlia casolana a Russafa

dilluns, 29 de febrer del 2016
Osteria. Vino & Cucina
Tomassos, 20 (cantó amb Baró de Cortés, davant del mercat) Russafa - 602 492 412 / 960 917 782

Avui decidim a última hora quedar a dinar, i és dilluns! On anem? Algun lloc tancat, algun lloc sense taula... Passant pel mercat un dia vaig veure que havien obert una Osteria. Va, provem.
I què és una osteria? Podríem traduir-la per "taverna"?  Sembla que no arriba ni a restaurant, ni a trattoria (restaurant familiar, amb la mamma) i que, almenys en un principi, era on es bevia vi -també es menjava algun aperitiu-.
A mi, aquesta paraula, em transporta a l'Anglaterra de joveneta quan cantaven els italians al parc que hi havia prop de l'escola: "Canzone delle osterie" (Numero zero, uno, due...); ells reien, i jo mai no sabia per què.
Sembla que osteria també és un eufemisme per no dir "hòstia!".

És un lloc menudet, amb molt de moble reciclat, tot ben "eclèctic". A cada taula hi ha una botella amb un ciri i molta cera regalimant... A nosaltres ens toca una taula de treball, de fusta, que és un poquet incòmoda perquè no podem posar les cames davall.


Però la xica ens atén tan bé que se'ns oblida prompte.

Per fer honor al nom, jo em demane una copeta de vi; em posen el de la casa,  un albarossa (DOC Piemont)

Post de formatges (tòfona, cabra i gorgonzola; 8 €)


Verdures (carabassa, carabasseta, col, tomaca, encisam... (7,50 €)
Contorni (verdura, creïlla o fongs que acompanyen el plat principal): carxofes (3,50 €)


Pasta fresca amb pesto i nous (7,50 €). Pensàvem que havíem demanat 2 plats per a compartir, però solament era un, i com que tarden bastant a servir-lo ja no en demanem un altre, tot i que ens l'hauríem menjat ben a gust perquè estava boníssim.


Postres, compartim un Salame al Cioccolato (amb galetes i avellanes, casolana) amb gelat i la Torta de la nonna (diuen que està espectacular). 4 € x 2


vi: 3 x 2 €; cervesa: 1,80 + 1,20 €
Aigua de garrafeta: 1 €
Cistelleta de pa: debades
Café (de cafetera "oroley" 1 € x 2) i te verd (1,50 €)


Total: 16 € x 3

No parlen valencià, parlenLa Itàlia casolana a Russafa italià disfressat d'espanyol...

Cuina casolana, bona. Servei molt amable -potser una miqueta lent, perquè solament hi ha la parella, ell a la cuina i ella a les taules-.