dissabte, 19 de març del 2016

Estrella fallera

dijous, 17 de març del 2016

De matí baixe a comprar bunyols i el carrer fa pena de veure, com diu Mira "ple de bassals de líquids enganxosos, restes de menjar, plàstics, papers i un solatge fastigós, és simplement repulsiu".
Al Contraste, com sempre en falles, hi ha una parada especial, amb cua permanent per a comprar bunyols de carabassa (6 € la dotzena), xurros (5 € la dotzena) i potser xocolate (2,10 € el gotet).

visitaruzafa
"Bunyols de vent de València", Gastronosfera
"Buñuelos con sabor familiar"
"3 sitios clásicos de Valencia para tomar churros y buñuelos"
"Dónde comerán buñuelos... los gourmets..."

dolcecity
D'on ve aquest nom del "Contraste"? És el tros del carrer Russafa prop de la plaça del doctor Landete. Alguns veïns atribueixen el nom a la disposició anàrquica de quatre o cinc carrers. Altres opinen que era el final de trajecte dels tramvies 6 i 7, que contrastaven en les maniobres de retorn cap a la Russafa de dins. Però sembla que el "Contraste" és el burot (fielato), el lloc on un funcionari municipal cobrava els drets d'entrada a la ciutat de certs articles, normalment queviures. També es diu que hi havia cases especialitzades en contrastar or.

Valencia desaparecida. Anys 30
Durant molt temps es va conèixer Russafa com “la terra del ganxo” pel fet que molts dels seus habitants van treballar en la recollida dels troncs de fusta que arribaven a València provinents dels Serrans a través del riu Túria, i per a això usaven ganxos. O perquè Russafa estava connectat per canals a l'Albufera i molts dels seus habitants treballaven en els camps d'arròs i hi anaven amb barca perxant; aquestes perxesacabaven en un ganxo.

"Rincones de Valencia"
"Mi barrio"

[Un altre dia, passejant, comprem bunyols a Fabian (Ciscar, 5), a 1 € el bunyol. No entrarem en polèmiques, va]
yelp

Arriba l'hora de dinar. Els carrers de gom a gom i, encara que la prohibició de tirar petards al carrer ha fet que almenys hi haja més moderació, l'afectada de "ligirifòbia" no està per a bambar massa, així que busquem un lloc propet de casa,
Restaurant-Cerveseria La Estrella (Sevilla, 30. Russafa - 96 341 00 90)

Ja hi havíem anat alguna vegada, però avui no ens hem entés. Hi ha un MENÚ DEL DIA (primer plat, segon, postres i beguda; de dimarts a divendres 10 €; dissabtes, diumenges i festius, 12,50 €). I un MENÚ DESGUSTACIÓ, 15,50 €, que sembla que és el que hem demanat.
Hi vaig amb dues xiquetes i demanem dos menús i unes creïlles braves.
Ens trauen una ensalada amb molts ingredients, unes clòtxines al vapor i uns calamars a la romana (bons) per a compartir.
Després, un plat d'arròs al forn (de carn) i un d'arròs a banda (de peix; és el que demane jo, i supose que la mascletà els ha fet perdre el punt).

Jj finalment arribarà a hora i també demanarà, sense voler, aquest Menú Degustació, amb l'arròs al forn.

Per a les postres, un dolç de carabassa, un púding de carabassa i un café.

No hi ha fotos perquè una maneta innocent les ha esborrades (aquestes i més) del mòbil. He trobat la de les postres de carabassa a Verema


Altres dies ha estat millor. És que les falles...

Total: 58,20 € (3 menús + creïlles + 1 refresc)

Servei del de tota la vida. Atent i eficaç.

No parlen valencià.