dissabte, 19 de març de 2016

El Cierzo (6)

dimecres, 16 de març del 2016
Mossèn Fenollar, 2 - 963 423 267

Tota la gent està aquests dies a Russafa, tres mil o quatre mil persones per metre quadrat, sense exagerar, i la resta de la ciutat la mira passar. Avui, poquetes taules ocupades al Cierzo per a dinar, ací i en molts altres restaurants. Als baretos i parades de carrer, no, eixos de gom a gom. I no és que em parega malament si no fóra perquè tot es exagerat, i no, a mi no m'agrada anar menjant pel carrer, i l'olor de fritanga ho envaeix tot, i no hi ha prou papereres, i encara que n'hi haguera, i que al final no saps ni en quina part del món estàs...
Bé, de moment, aquesta és la nostra primera cita de l'any ací. Mentre esperem, ens fem un vermut -jo- i una botella d'aigua -ell-, amb el tradicional detall de les papes amb pernil.


Pazo de Barrantes 2012 DO Rias Baixas
100 % albariño
Criança mínim 5 mesos en acer inoxidable
13 % vol.
Pazo Barrantes-Marqués de Murrieta. Valle Salnés, Pontevedra
María Vargas Montoya
[150.000 botelles]
Fruita, un poquet floral i cítric; fresc.
(Aprox. 13,90 € BodeBoca)



Demanem uns plats per a compartir i un arròs.
- Calamar a la planxa amb ceba caramel·litzada i maionesa de julivert.


- Cocotxes de bacallà arrebossades amb crema de pimentó del piquillo, salsa pimentó verd i pimentó del Padrón. Curioses. Està bé arriscar-se més enllà del pil-pil.


- Carxofes amb bolets i tòfona blanca. Grandària menor que altres vegades, però molt de sabor.


- Lleterola a la brasa. Bona textura. Molt bona.



Com diu Abreunvinito, després d'encertar el que faltava en la carta,

Recaredo Terrers 2008 Gran Reserva Brut Nature DO Cava
46 % Xarel·lo, 40 % Macabeu, 14 % Parellada
12 % vol.
Recaredo. Sant Sadurní d'Anoia
(Aprox. 16,90 Vilaviniteca)





-Arròs de rap, calamar, cigales i cloïsses (3 racions per a 4). Un poc massa sentidet de sal, però bo.


Postres

- 1 caneló cruixent de merengada amb salsa de café i tella de xocolate blanc al pebre rosa: ja un clàssic
- 1gelat de xocolate gran cru i maduixots
- 1 tiramisú amb café i amaretto

Avui no pendrem el Marina Espumante, sinó una copeta de

Palau Solá DO Cava
Capità Vidal. El Pla del Penedès

Café i unes xocolatines.

Tracte especial.
No parlen Valencià