dissabte, 5 de març del 2016

Bona sopa al Ramen Kuma

dissabte, 27 de febrer del 2016
Ramen Kuma. Pintor Salvador Abril, 6. Russafa. 960 099 970

Fa poc ha obert Ramen Kuma, el primer Ramen­Ya de València. Koji Tanaka, xef i propietari, havia muntat la izakaya Tora en Russafa.
plateselector
El plat principal és el ramen, una sopa de fideus japonesa. Els ingredients més importants són: men (fideu -farina de blat, aigua, sal i kansui o ou-), caldo tonsoku i gu (cobertura: ous bullits, menma o shinachiku -tronc de bambú jove-, nori, wakame, rodanxes de porc rostizat chashū, negi -ceballot-, naruto kamabuko, kimuchi i verdures bullides). Pot ser de soia o de miso; també hi ha curri, ensalada, gyoza (panada de carn i verdures)...

Solament obrin de nit (alguna vegada, de forma excepcional, al migdia); no reserven; quan hi arribes, si estan totes les taules ocupades, t'apunten en una llista i t'avisen per telèfon quan està a punt de pagar alguna taula.
Dissabte a la nit, quan el xic arriba de "treballar", com que està prop de casa, decidim provar sort; estem a punt de desistir perquè hi ha gent fent cua al carrer, però com que ens abelleix passejar un poc, decidim quedar-nos-hi.
Hi ha molta gent oriental, cosa que ens fa pensar que el menjar és bastant autèntic.

Com no podia ser d'una altra manera, demanem ramen, un de cada.
Una copeta de vi (crec que Mala Vida) i una cervesa japonesa, Kirin Ichiban.
Jo vull començar amb un edamame (que no està massa fresc, 2,80 €)


Després de la soia, ens trauen el pollastre Karaage (5,80 €), pollastre de corral arrebossat, amb sake i gingebre, que no ens agrada molt.

A continuació trauen els ramen  (8,50 € x 2) i el curri japonés, amb albergínia i arròs (7,50 €), tot alhora.

Els dos ramen estan boníssims, i crec que no havíem d'haver demanat res més, però no sabíem que aquesta sopa portava tantes coses.
El curri, totalment prescindible.

I no em puc resistir a demanar un gelat de te verd (3,80 €).

Total: 21 € x 2

No parlen valencià.

Tornarem algun dia, però crec que sols demanarem ramen.

"El triomf del ramen". ara.cat