dilluns, 2 de desembre de 2013

Tuareg a Russafa

divendres, 22 de novembre
Reina Maria, 7 - Russafa  - Tel. 647 781 628

Ai, mare, com trobem a faltar el nostre reiet! I ja que no podem treballar amb ell, eixirem a dinar. I hi ha tanta gent que està intentant buscar-se la vida... que el xic decideix donar l'oportunitat a un restaurant que ha obert fa poc, el Tuareg. Ha reservat, però som l'única taula ocupada. Llàstima!
Què vos suggereix el mot "tuareg"? Turbant blau, ulls inquietants, desert, Sàhara, caravana de camells, cavalls, bandits... Mali-Níger-Algèria-Líbia-Burkina Faso.
Entrem sense llevar-nos les sabates i... a veure què trobem.
yelp
El local és modern, amb alguns tocs de decoració àrab a les parets i en les tauletes menudes.
Ens atén un xic argentí (que ens diu algunes cosetes en valencià) i a la cuina, un marroquí. Superatents.
Ens decidim pel menú, de 12 €. I encara que ens entraria una beguda, preferim demanar-nos una botelleta de vi; tots els que tenen són valencians.
(El cambrer es queda amb nosaltres deixant el suro enganxat a la càpsula)
 
Pasiego de autor 2009 DO Utiel-Requena
55 % cabernet sauvignon, 25 % merlot, 20 % boval
14 %
Vinos Pasiego. Sinarcas / Requena
20 € (x2)

 Fruita; un poc de flor i de fusta. Agradable



Comencem amb uns briuats (rotllets de pasta de full) d'espinacs (6 €)

Encara que hi ha tres primers, sols en tenen dos, que seran els que demanarem:
- 2 Ensalada Tuareg, amb encisam, alvocat, formatge blanc, nous i un raget de mel.
-2 Ensalada fatuix: pa de pita cruixent, tomaca, cogombre, rave, pimentó verd, col llombarda, herba sana, oli, llima...

Abans de passar al plat següent, ens porten un detall de la casa: babaganuix o mutàbal, puré d'albergínies escalivades amb oli, llima, julivert, tahina..., amb el qual acabem de transportar-nos a l'orient.

Hi ha dos segons plats, de manera que també en demanem dos de cada, servits en els seus tagins de colors:
- Cuscús de verdures (millorarà amb un toc picantet; el gra, massa fi)
- Mandonguilletes de carn amb tomaca fregida


Per a les postres uns dolcets ben dolcets, amb mel, ametla, festucs... boníssims, amb el seu te amb herba sana.

 I com que no hem consumit la beguda que ens entrava en el menú, ens conviden a un mojito, que els berbers també en deuen beure.

Total: 94 € 4 pers  (23,50 € pers.)

No tens la sensació d'estar en un lloc autèntic, però sí almenys molt ben atés. Correcte