diumenge, 24 de novembre de 2013

Malmö-València

 dimecres, 20 de novembre
"Malmö... un escenari escandinau en el Mediterrani"
Sueca, 46, Russafa - 963285428
macarenagea
Seria fàcil embolicar un poc algun dels meus alumnes amb allò de Sueca-suecà-Suècia-sueca... Que a què ve açò? No sé, se m'ha ocorregut: Malmö (Suècia), al carrer Sueca. Ja sé que és massa fàcil, però després d'un dia llarg i dur com ja és més que habitual amb aquests benvolguts alumnes del Suport escolar/Compensatòria i del talleret... què voleu? A veure si aconseguisc teletransportar-me, amb Kurt Wallander, a Ystad-Malmö-Copenhaguen!
Dimecres i bon dia Jj em proposa eixir a sopar i ni m'ho pense, sense cotxe, això sí, a peuet pel barri. Com que me n'havien parlat bé (Àlex, crec que ja sé per què) i no s'ha de deixar que es refrede l'entusiasme inicial (obert a finals de setembre), em decidisc per aquest lloc.
Es un restaurant vegetarià, i té molt a veure amb el Copenhaguen, que està a dues passes, en Literat Azorín (al qual solament he anat una vegada, potser perquè a una de les meues Amparos li va sentar malament un dia); no sé molt bé què els diferencia i per què estan tan propet l'un de l'altre.

El local, antic Il Ritrovo, recorda un poc el Copenhaguen, també amb fusta, blanc-negre-gris i un toc de color; un poc més gran, potser.

Hi ha poca gent, podem ocupar la taula que vulguem.
En la carta assenyalen els plats vegans i, com sempre, em crida l'atenció que intenten "vendre" alguns productes no vegetarians com la botifarra o l'hamburguesa vegetals.

A l'entrada hi ha una llaaaarga exposició de cerveses valencianes artesanes; mira, estan de moda, i com que ja fa temps que Er boqueron se m'apareix en diferents escenaris, no ens en resistim. I per no repetir, una Nispra


Er boquerón
Cervesa artesana elaborada amb aigua de la mar Mediterrània, seguint la Llei de Puresa Alemanya de 1506: sols s'ha d'utilitzar aigua, malts, llúpol i rent, sense cap procés de filtrat, ni gas afegit ni pasteurització.
4,8 %
Premium Beers from Spain. Xàtiva
3,50 €
Sí que s'hi nota un punt salí, amb el gra i un poc d'herba.


Nispra
Cervesera Alcoiana. Frutaltea
Malt d'ordi, llúpol en flor, aigua, rent i nispro.
Té un puntet de fruita, però és una artesana més
4 €




I per a sopar, compartim de la carta:
-Ensalada d'alga wakame amb tallarines de nap daykon, pipes i vinagreta de llima yuzu (8,80 €)
Textures molt agradables


-Humus de remolatxa amb xips de moniato (4,80 €)
Sí, la remolatxa aporta un color distint, però no millora gens l'original amb oliet i pebre roig.

-Coca de botifarra vegetal amb ceba cruixent i scamorza (4,80 €). Curiosa

-Milfulls de pasta won ton amb escuma de boletus trufada, cremós de parmesà i tomaca seca (6,50 €)
Excel·lent la textura del milfulls i de l'escuma; llàstima que intentant tallar-lo perda esponjositat. Bonic i saborós.

Hamburguesa Barri de Russafa, amb ruca, xampinyons, salsa barbacoa i formatge cheddar, i guarnició -creïlles-. 8,50
Un experiment. No és que estiga malament, però per a menjar una hamburguesa, preferisc una hamburguesa (Mediterrània, Mesclat, mercat de Russafa...)
Ja no arribem a les postres, i com que quasi no prenc café...

Total: 40,90 € (2 pers.)
S'hi menja bé.
Tot en castellà. El cambrer s'atreveix amb el "Bon profit" i les "gràcies". Doncs gràcies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi anirè
Alicia