dimarts, 12 de novembre del 2013

Manolo De la Osa a Food & Fun

dissabte, 9 de novembre de 2013
C/ Llanterna, 6. barri del Mercat
Una vegada més, i gràcies a Raquel, hem tingut la sort de participar en la proposta de Food & Fun, en aquesta ocasió "La Cuina de Castella-La Manxa", amb Manolo de la Osa.

En abril de 2004 vam estar al seu restaurant de Las Pedroñeras, Las Rejas, i ens ha fet gràcia retrobar-lo ací, quasi a casa nostra.
El dia comença a les 10 del matí fent una volta pel mercat Central (maedéu, com uns guiris qualssevol, això sí, sense bandereta al davant). Serà Feli la que anirà conduint, sense que es note massa, Manolo i el grup per les distintes parades: olives, formatge, bolets, raves, anous, pa, safrà de bri...
I després, en tornar al local, un davantalet, una cerveseta Cruzcampo especial i... tot a punt per a començar.

Haurem de preparar quatres plats, entre tots, dividits en diferents taules de treball:
- Ajoarriero tradicional
Creïlla bullida, bacallà dessalat, oli, all(en la recepta que ens donaran després posa que porta molla de pa, però nosaltres no en posem; s'acaba amb ou bullit, anous, cibulet i julivert.

 - Sopa calenta d'all de Las Pedroñeras
Amb botifarra, xoriço, pernil, all, tomaca fregida, caldo de putxero (que ens donen fet); cibulet, pols de pernil, ou escalfat, pa... Ben diferent de la nostra, no?
Felicidad Juan
- Galianos manxecs
Pimentó roig i verd, ceba, rovellons (també podríem posar espàrrecs, caragols...), tomaca fregida, un raget d'oli blanc, timó i romaní fresc, pa àzim, caldo de cacera (que també se'ns dóna fet), carn de cacera trossejada, pebre, sal.


- Bizcochada. Bescuit d'Alcàlà, llet d'ovella bullida amb corfa de cítrics, canyella i vainilla; amb una cullerada de gelat i decorat amb gerds i raïm negre.

 I mira, els vins també de la casa:

Manuel de La Osa 2011 DO La Mancha Vino de Autor
Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc (?)
Bodegas Manuel de La Osa.
12,5%
Fresc, suau, fàcil, agradable.


Manuel de La Osa 2008 DO La Mancha  Vino de Autor
Tempranillo, Syrah, Cabernet Franc, Graciano i Merlot
9? mesos en bóta de roure francés
Bodegas Manuel de La Osa.
14,5%
Aromes de fruita i de flors. Pas fàcil i poc persistent, però agradable.





L'home és molt atent, i va passant per les taules explicant com hem de fer les coses; no s'allarga massa si no li preguntes; això sí, no té receptes màgiques, "tant de temps al foc com et demana..., tanta aigua com et demana...". Ja se sap, és la pràctica la que fa mestres.
Pablo, un jove que treballa amb ell a Ars Natura, Cuenca, també està molt pendent del que fem i ens dóna alguns consellets.

Un dissabte de matí ben agradable, fins i tot divertit. Si heu de fer algun regal especial, no vos ho penseu, encertareu. Ara bé, no ho feu com un curs de cuina, tot i que hi ha moltíssimes propostes que semblen interessants i moltes estrelles de la cuina "convidades".

2 comentaris:

EVO ha dit...

No es una clase de cocina al uso.
Es una estupenda manera de pasar una mañana cocinando, junto a amigos y gente con ganas de pasarlo bien.
Al final, acabas comiendo los platos propuestos por un gran chef y que más que guiados por el y su equipo llegan a buen puerto.
Disfrute mucho con la sopa y algo menos con el postre.

Pero disfrutar, vaya si disfrute¡¡¡


Gracias Raquel

Raquel ha dit...

Me alegra mucho que lo pasaras bien y que lo disfrutaras.
Espero que nos podamos ver en próximos Food&Fun...

Gracias a ti Juanjo