divendres, 6 de desembre del 2013

Ca Pepico a Michelin

divendres, 29 de novembre
Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana - 961 491 346

Fa molt de fred avui, però també un solet molt bo. Després de molt de temps, el meu amic Luigi -l'he retrobat després de quasi vint anys- coneixerà ca Pepico. Estic emocionada.
Entrem vora les dos i solament hi ha una o dues taules ocupades; la cosa anirà bé avui, quasi ple (després ens n'anirem quasi els últims). Que bonic és obrir la porta i rebre un somriure que et faça sentir-te la reina més reina de la moreria!
El meu amic resulta no ser molt menjador, però m'acompanyarà bé, i en els vins no es quedarà arrere; a veure qui es resisteix a les propostes de Pepe:


Fino Inocente DO Xerés. San Lúcar de Barrameda
100 % palomino
15º
Bodegas Valdespino. Grupo Estévez. Xerés
Aprox. 9 €
Buf, quina manera de començar!



jerezdecine
-Com a detall d'entrada, un dau de tonyina amb sèsam.

-Ha de notar-se que estem en l'Horta, i demanem unes carxofes... maedéu, que bones, ofegadetes, en el seu punt... Però ara va i resulta que és molt difícil trobar un vi que les meresca, de manera que ens en posen dos. No sé quin triar, potser el cava.

 Colet Navazos Extra brut  2009  DO Cava. Penedés
100 % Xarel·lo
12,5 º
Criança en rima aprox. 30 mesos
Equipo Navazos. Penedés
Aprox. 17 €
No falla

K 2011 DO Bierzo
75 % Palomino, 25 %  Doñablanca (?)
Criança
12,5 º
Finca y Viñedos Akilia. Ponferrada, León
Aprox. 22 €
Aquestes coses solament te les pot oferir Pepe; només n'hi ha unes 750 botelles.
Curiós.



-Ja sé que és caure en el tòpic, i que a casa les mares les fan molt bones, però com no s'han de tastar les mandonguilles d'abadejo del Pepico? Fantàstiques, com sempre.
A Gastronosfera podeu trobar-ne la recepta.

-I ja posats, la sépia amb ceba, sucadeta amb el pa... Gloriosa. D'ací al cel. "Jo em donaria a qui... me la cuinés" (pobre Palau i Fabre, espere que em puga perdonar)



Finca Calvestra 2012   DO Terrerazo
100 % Merseguera
12 mesos en bóta de roure francés
13º
Bodega Mustiguillo. El terrerazo, Utiel
Aprox. 15 €
Una altra primícia de Pepe. No el trobe ni a la pàgina del celler (al facebook he trobat alguna foto i l'article que li dediquen a Planetavino)
Especial

I com a plat principal, un arrosset mariner



Chano Villar 2011 DO Bierzo
Mencia
12 mesos en bóta de roure
12,5º
Akilia Wines. ponferrada
Mario Rovira
Aprox. 21 €
Per a les postres, compartim un gelat de llet merengada amb carabassa.

Nieport Late Bottled Vintage 2008  Porto
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz e outras.
20º
Fruita, xocolate, elegant.




Passo Nero 2010  Sicilia IGT (Vittoria, Ragusa) Dolç
100% Nero d'Avola
16 mesos en bóta vella i 10 en botella
16,5º
Azienda Agricola Arianna Occhipinti.
Aprox. 29 € 50cl

I tot el festival, a preu d'amic. Jo hi vindria cada setmana!!!

Si encara no ho heu fet, ara encara teniu un motiu més per conéixer aquest lloc i redimir-vos del vostre pecat: ha estat recomanant a la Guia MICHELIN 2014. Que grans!!!


Ací et parlen cara a cara, i en valencià. I la carta? La tenen en castellà i en valencià (i ben segur que també en alguna altra llengua de les "minoritàries").

I si voleu llegir moltes més coses i més ben contades:
weartogo (divertida versió de blog amb llocs on anar-menjar-moda-decoració-moltíssimes fotos...)
Puck (Mara Funes)
Santos Ruiz
josepastor
verema