dilluns, 2 de desembre del 2013

Un Levante més

diumenge, 24 de novembre de 2013
Góngora, 1.  Nou Campanar - 960 651 152

No és que tinga ganes de filosofar en aquestes hores, però mira que m'agrada poc aquesta paraula, el levante español. M'agrada el vent de llevant, que plou la pluja que mou el ponent; aquell del Veles e vents han mos desigs complir / faent camins dubtosos per la mar:/ mestre i ponent contra d’ells veig armar;/ xaloc, llevant, los deuen subvenir... M'agrada ser part de la Mediterrània, el magrib (المغرب), l'oest d'aquell Màixriq o Llevant  ( المشرق Al-Mašriq), la regió àrab oriental, el Xam ( شام Šām o بلاد الشام‎ Bilād aš-Šām), la Gran Síria -(الشام as-Šām), la ciutat de Damasc-.

Bé, centrem-nos. Traem als pares a dinar i pensem que aquest lloc el pot agradar.
A principis dels anys 70, la família Vidal començaria a vendre racions de paella en el seu baret de Benissanó a 45 pessetes (avui serà un poquet més, al voltant de 13 €). Han fet paelles i cursos per tot el món i el 2011 han obert restaurant al cap i casal. Està al barri nou de Campanar, en un cantó enmig de grans avingudes i molts cotxes. Local ampli, amb finestrals ben grans.
Verema
Havíem encomanat el plat principal i comencen amb unes cerveses, San Miguel, (mentre jo aparque, que no és cosa fàcil); quan arribe, demanem els entrants, però encara no han servit la beguda. Agafen la comanda en un paperet, sense més; a mi és que m'agrada deixar-me convéncer. Tarden bastant a servir-ho tot.
De moment, el vi que demanem, no el tenen; l'hem de canviar.

Cava Freixenet Brut Barroco
40% Parellada, 30% Macabeu, 30% Xarel·lo
12%
Freixenet. Sant Sadurní d'Anoia
11 € + 4 € destapament
Clàssic, correcte. Fruita blanca, forn...





-Comencem amb unes petxinetes impressionants, de sabor, de grandària, de punt de cocció. No sé si l'herbeta aromàtica que porten m'agrada massa  (13,50€)

-Saquets farcits de bleda i botifarra  (3 € x 4). Una bona mescla de textura i sabor.

Levante
-Ajoarriero de garrofó tendre (10 €). Homenatge a Casa Granero, de Serra (ací en teniu la recepta). M'ha via fet gràcia veure que estava fet amb garrofó, però com que també porta creïlla, el sabor del bacallà no permet notar-lo.
Levante
-Calamar a la planxa (13,50 €). Boníssim, com no el pots fer a casa.

I passem a la fideuà negra de polp i allets tendres. Molt bona, però no especial (13 € x 4)


I per acabar de fer un dinar ben valencià, 2 gelats de figa (sabor ben autèntic, encara que es nota un poquet el gel - 4,50 € x 2) i 1 pastís de carabassa torrada (també ben bo, encara que la carabassa torrada, ella sola, ja és un bon pastís - 4,90 €)

Pa:  1,20 € x 4
Tallat: 1,35 €
Total: 141,75 € (4 pers.; 35,5 € pers)

Tot en castellà; algú parla un poc de valencià. Hi falta sal.