divendres, 6 de desembre del 2013

Blanqueries sense avellanes

dimecres, 4 de desembre
Blanqueries, 12. Barri del Carme - 963 912 239

Tot va rodant. Els cuiners del restaurant Mar d'avellanes, Guillermo i Rubén, han obert el Blanqueries al local on hi havia el Tacita de Plata. Jo no arribí a anar-hi, però sembla que sols han canviat un poc la decoració, ara amb colors més clars, i hi ha penjat un cérvol blanc de mentideta amb unes branques de cirerer florit com a banyes que sembla que ha fet furor; ara hi ha algun objecte nadalenc.

cuandosalimosdecasa

cenaycopasenvalencia
La proposta és la mateixa que al Mar: un menú de 19 € amb entrants per a compartir; un plat principal a triar entre carn, peix i arròs; unes postres, pa, una beguda i café (al web posa que hi ha carta, però no te l'ofereixen.
Mentre esperem, fem una cervesa i un vermut. Després continuarem amb cervesa o una copeta de vi (DO València, Rafael Cambra; cabernet i monastrell; 2,30 € x 2. També m'ofereixen el Fulanito, DO Duero)
-Ens serveixen un detall de la casa: crema de carabasseta i sandvitx de crema de formatge i melmelada de tomaca.
Podem triar entre tres tipus de pa: de llavoretes, d'olives i blanc; les tres triem el d'olives, però no és massa bo.
- Ensalada César (un plat que serveixen ells mateixos)

- Tartar de tonyina amb alvocat i gelat de gingebre (servit al mig en un plat de pissarra)


- Caputxino de formatge de cabra, ceba caramelitzada i carabassa, servit en gotet individual i amb una llesqueta fina de pa amb fruites seques. No és original, però està boníssim.


Per al plat principal, es pot triar entre arròs melós de secret amb boletus, guisat de llom de bou amb bolets  i hortalisses i llom de lluç amb crema d'albergínies a la flama i milfulls de creïlla. Les tres triem el peix; el puntet del caliu de l'albergínia hi queda molt bé.

Verema
Per a les postres, en demanem un plat de cada: tatín de poma (molt bona), pastís de formatge amb gelat de fruites roges, i brownie.

I per a celebrar que es pot eixir de túnels llargs i foscos, ens farem uns gintònics, que serveixen a taula, amb molt de gel i una llesqueta de poma. Gràcies, Amparo. Me n'alegre tant!!!

Un altre lloc on el valencià brilla molt... per la seua absència.