divendres, 6 de desembre de 2013

5 monastrells murcianos

Kata 96 - Salva, 29/11/2013

Jo no sé si tindrà alguna cosa a veure o no amb la kata anterior, però avui tenim totes les botelles a la vista. També tenim totes les notes dels vins, que se serviran de manera aleatòria. I cinc, en són cinc!

1. El exótico: Maybri 2009, D.O.Bullas
Raïm: 100 % monastrell
14 mesos bóta de roure francés
14 %
Bodegas Heredad Maybri. Inazares, Múrcia
Enòleg: Pedro Olivares
Preu: 16,60 €

-Roig "bandera de Múrcia", pruna, capa mitjana, brillant, un poc evolucionat
-Dolç, panses, orellanes, fruita confitada, salaó,
Acidesa, alcohol, curt però de trànsit agradable, lleugeremanet salat, sensacions tàniques persistents





 2. Un monastrell evolucionado: Mira Salinas 2002, D.O.Yecla
Raïm: 70 % monastrell, 20 % cabernet sauvignon, 10 % garnatxa tintera
20 mesos en bóta nova de roure francés
14,7 %
Celler: Sierra Salinas. Villena
Enòleg: Mariano López
Preu: 33,55 €

-Marró, capa alta, tèrbol, color lletget, xocolate en rivet; "Hola, ancianito"; caiguda de capolina púrpura, no, de retorta (lli fort) (sabem que és el 02)
-Tancat, reducció, garatge fosc, vernís, dolç de fruita passada, colònia, vinagre, caixa de puros, "boina del tio Cabota", gòtic, licorós, "ramo de novia desdeñada", vi per a festa de Halloween.
-En decadència, "vi cadàver", pansa passada,

3. El mítico: Casa Castillo Pie Franco 2008,
D.O. Jumilla
Raïm: 100 % monastrell pie franco
19 mesos en bóta de roure francés
14,5 %
Celler: Casa Castillo. Jumilla
Enòleg: José Mª Vicente
Preu: 35,10 €

-Capa mitjana baixa, robí fosc
-Llaminadures, núvols (marshmallow, diuen per aci ara!) / ferro, carnic
-És el més monastrell, agradable, poc potent, "esfera menuda redona, sense puntes"; vi elegant, educat i contingut.

4. El joven: Evol 2012, D.O. Jumilla
Raïm: 100 % monastrell pie franco
3 mesos bóta de roure francés
14,5 %
Celler: Elisa Martínez Vino de Autora (bodega Alceño)
Enòloga: Elisa Martínez Navarro
Preu: 18,90 €

-Capa baixa, molt jove (pensem que és el 12), maduixa
-Flors, gesmil, cala, gardènia, "noche de plenilunio con vestales", refresc, medicament / melmelada de fruita,
mantega, vainilla, regaléssia
-Sembla rosat, jove, ben fet però no enamora




5. El pujante: Lavia Plus 2007, D.O. Bullas
Raïm: 100 % monastrell
14 mesos en bóta de roure francés
13,5 %
Bodegas Lavia. Molinos y Lagares de Bullas
Enòleg: Pedro Martínez
Preu: 18,75 €

-Transparent, capa molt baixa,
-Talc, àcid, pólvora, "vesprada de falles", "fallera suada"
-Elegant (a mi no m'ho sembla), "sobri però divertit, apte per a biblioteca i loft; texans i esmòquing", és una concepció més moderna

I ara el sopar: truita de creïlla, de carxofa, faves, coca d'ensalada caprese, fuet, xoriços, rotllets de vedella amb ceba, formatges...

I un pastís de xocolate amb cervesa Guinness impressionant, fet per la gran amfitriona (la foto no li fa justícia).

Dokument Kata