diumenge, 22 de desembre de 2013

Ricard Camarena *, que gran!

dissabte, 7 de desembre de 2013
Doctor Sumsi 4. Russafa -  963355418

Després d'un dissabte dur de treball, JJ pensa que ens mereixem (es mereix, que jo no he treballat) un "regalet" al Camarena. Vos pareixerà mentida, però ja no tenen cap taula lliure, haurem de compartir la taula seguida que hi ha al costat de la cuina. Doncs, serà un plaer.
gastroblog
Jo solament he anat una vegada, el xic hi ha anat alguna més, però ens tracten com si fórem veïns de tota la vida. El mateix Ricard ens presenta la carta. Què hi farem, som febles i triem el Menú Degustació (90 €, IVA inclòs).
I quan ve David (David Rabasa) a preguntar què beurem, també som febles, que ens porte el que vulga (35 €). Ens anirà portant les copes i no ens dirà què són. Joc divertit. Jo no encerte res, però JJ està sembradet.

Comencem de la millor manera possible, amb un fino fantàstic.

La bota de fino 27 "Macharnudo Alto"  DO Xerés
Saca marzo 2011
15º
Bodegas Valdespino. Jerez de la Frontera - Equipo Navazos
Aprox. 22,70 € (VilaViniteca)


Aperitiu:
Canapé d'anguila fumada i escuma de cacaus del collaret

buengustoclubsocial
Infusió de calamar, cogombre i coriandre
ojoalplato


Billecart - Salmon Brut Réserve AOC Champagne
Billecart - Salmon. Mareuil Sur Ay
Pinot Noi, chardonnay, pinot meunier
Aprox. 36,80 € (Vinissimus)






Set plats, set pecats:
-Déntol marinat amb julivert i mandarina. Gloriós. Ell diu que és el producte. Sí, sí, ho intente demà a veure què ix.
twitter Camarena
-Anxova poc salada, amb els seus ous i tòfona negra sobre llit de calçots i mantega d'anxova. Mare meua, quin nivell...
ojoalplato

Can Ràfols dels Caus Xarel·lo Pairal 2006 DO Penedès
100% xarel·lo
12 mesos en bóta de roure francés? En bóta nova de castanyer?
Can Ràfols dels Caus. Garraf. Avinyonet del Penedès
13º
Aprox. 19,50 € (VilaViniteca)



-Ostra valenciana amb alvocat i orxata de galanga (una arrel semblant al gingebre, de Cambodja). És veritat que està exquisida, però tinc un problema, crec que no hi ha res que millore les ostres al natural.
ojoalplato
-Bajoca boby d'Alginet en suc de tomaqueta en salaó, cebeta al caliu i gamba roja. Espectacular. Jj diu que així sí que menjaria bullit cada dia.
ojoalplato

Les Vignes de mon Père 2002  AOP Côtes-du-Jura
Savagnin vert /blanc ouillé
10 anys en bóta
12,5º
Domaine Jean François Ganevat. La Combe, Rotalier.
Aprox. 60-70 €
Espectacular
wineterroirs
-Cavalla glacejada amb moniato, pebre negre i llima. A mi el peix m'agrada menys fet, però he de reconéixer que, tot i estar el peix sencer, sembla un pastís, amb la capa inferior del moniato
ojoalplato
-Cigales, rodetes de carabasseta cruixent a la planxa i crema d'herbes (herbes màgiques, diria jo)
marchavale
I com que no ens ha posat cap vi negre, ens porta una copa d'un vi del qual no tinc cap referència:
Vino de mesa Bujes  (???)

-Carxofetes fregides i al vapor, crema de pollastre al xerés, tòfona de morella i ouet de guatla.
(se m'ha oblidat fer la foto i tampoc no n'he trobat cap)

-Peix de llotja -daurada- amb col fregida, suc de llima i tàperes
observaciongaastronomica
Canari El Grifo  DO Lanzarote
Vi dolç de solatge
100 % malvasia
17º
El grifo. San Bartolomé de Lanzarote

Postres:
-Ensalada de taronja ecològica, llavoretes, eucaliptus i cerfull


-Carabassa torrada, iogurt i gingebre
cocinarlamardebien
Per posar algun punt negatiu, ens hauria faltat una última copeta que haguera permés la recreació, la reflexió... en fi, beure un poquet més.

Carta en castellà. Parlen valencià.
Sé que, com estan les coses, és ben difícil, però de veritat, crec que s'hi ha d'anar almenys una vegada en la vida.

"El genio cítrico de Camarena", andonisarriegi