dilluns, 3 de juny del 2013

Vinets primaverals

Menuda primavera que estem passant: sol, fred, pluja, vent... però almenys tenim el vinet, i per començar...



Milflores 2012  DOCa Rioja
Bodegas Palacio. Laguardia, Àlaba
Enòleg: Roberto Rodríguez?
Tempranillo
Aprox. 4,50 €

Fruita, flor... sense complicacions.
Aquesta vegada m'ha molestat bastant la maceració carbònica i he hagut de baixar-ne la temperatura.
Tot i això, m'agrada tant la botella i en tinc records tan tendres que li ho perdone tot.







19 de maig de 2013, Comunió de Clàudia

Si dic que les orelletes són un dolç típic català (Lleida, Priorat...) els de la comarca del Camp de Túria em maten. El cas és que a Nàquera són ben típiques, i no es venen als forns, continuen fent-se amb motiu d'alguna festa; s'hi reuneixen diverses dones en una casa i, au, una per a totes i totes per a una.
(En aquest cas, s'han fet per a "ensenyar el tratge" la vespra de la comunió de la meua neboda i, com que n'havien fet tantíssimes, també s'han servit després del dinar.)
Els ingredients són ben senzills: farina, ou, oli i anís, i se serveixen amb mel i anisets per damunt.


orelletes a Bétera

La celebració ha sigut a l'escola de la xiqueta, i el dinar a la Masia del Olivar a Bétera (camí vell d'Olocau).
Ha fet molt bon oratge i s'han servit uns aperitius al jardí; després un entremesos Chapí (pasta fullada, tartaletes, broquetes, formatge, croquetes...), sorbet de llima i un arròs melós de llamàntol (bogavante), fantàstic, servit en casoleta de fang (escudellen un plat i després deixen la casola a taula); per acabar, uns dolços amb vainilla i coco i el pastís de comunió (sembla que a Clàudia no li ha fet massa gràcia que fóra de Hello Kitty)
-Vi blanc Hoya del Castilllo, DO Alt Túria
80 % merseguera, 20 % macabeu
Bodegas Polo Monleón. Titaguas
-Vi rosat Marqués de Requena, DO Utiel-Requena
100 % boval
Torre Oria. Requena
-Vi negre Castillo de Enguera, DO València
Monastrell, tempranillo, sirà i merlot
Bodegas Enguera. Énguera.
-Cava Extra Brut Clos de Monistrol, Penedés
Xarel·lo, Viura, Parellada, Macabeu, Chardonnay
[-Bruuut? -Sí. (ho sent, és un acudit privat)]

divendres 24 de maig
enogourmet


Impromptu 2009  DO Utiel-Requena
Bodegas Hispano-Suizas. El Pontón, València
Enòleg: Pablo Ossorio
100% sauvignon blanc
15,50 € (Biosca)

Color daurat fosc preciós. Fruita blanca, tropical, mineral, panses, dolç de mel i amarg, i també un punt salat, fumats, torrats... Bon cos. Que bo, per favor!

I per a dinar, pàmpol atlàntic (pez mantequilla) cru amb Perlage di Tartufo (curioses boletes de caviar de tòfona) i passadet per la planxa

i peus de cabra / percebes.



verema
Jean Leon Vinya Palau Merlot 2007. DO Penedés
12 mesos en bóta de roure francés
Finca Jean Leon. Torrelavit, Barcelona
Enòleg: Jaume Rovira
100% merlot
Aprox. 18,80 €

Fruita roja, sotabosc, espècies, clau, fusta... Agradable, encara que no fàcil.
Garrofero:
Me gusta el diseño de la etiqueta. Tiene algo de cinematográfico, ligeramente "nouvelle vague". Color rubí, capa media, limpio y ligeramente atejado. En nariz frutal y herbáceo a la par. Con aires minerales y de calle adoquinada tras lluvia reciente. En boca, intrigante, aparece pronto una elegante madera, suave. Acechante presencia tánica. Con notas de fruta madura, casi almibarada, de comedia rosa. Posgusto como a buen melodrama, amargoso pero muy agradable. En definitiva un buen vino apto para preparar una buena sobremesa. 

Jean León és Ceferino Carrión, "A man, a time, a wine" (Santander-Barcelona-París-Nova York-Hollywood-Penedés)
akatavino
verema



Susana (sempre...) Roble 2009  VT Mallorca
Manto Negro (55%?), Cabernet Sauvignon, Merlot (15%?)
6 mesos bóta de roure francés i americà
Grup Freixenet. Santa Maria del Camí, Mallorca.
Enòleg: Adolfo Heredia
Aprox. 6,50 €

S'ha d'obrir un poc abans perquè si no el roure se n'apodera, i convé que la temperatura no siga alta.
Fruita, espècies, balsàmic...




Juliusspital Silvaner Qualitätswein trocken 2011 Franken, Alemanya
100% silvaner
Juliusspital . Weingut. Würzburg
Aprox. 7 €

Fruita oriental, kiwi, litxis, cítrics... fresc.