dilluns, 10 de juny del 2013

Ca Pepico. "A la taula i al vi..."

Mediterrani, 1. Barri de Roca. 961 491 346
dissabte, 8 de juny de 2013
"A la taula i al vi, al primer crit". Qui es pot resistir a aquesta interpretació del refrany popular? Jo, no.

És difícil triar entre tots els plats que ens ofereix Pepe; compartirem unes entradetes i per al principal, com que ens costa decidir-nos, ens oferirà mitges racions.

Amb el vi ho tenim ben fàcil, l'amo ens anirà traient el que li parega, per copes.

Tio Pepe Fino en rama 2013. DO Xerés
González Byass, Jerez de la Frontera, Cadis.
Palomino Fino
Extret del centre de la bóta en primavera, quan el vel de flor està esplendorós, sense filtrar ni clarificar.
Forn, fruita seca...



 -Comencem amb un detallet de tartar amb alvocat.


Beberás de la copa de tu hermana 2010  DOP València
Fil·loxera & Cia. Fontanars dels Alforins
60 % macabeu, 40 % malvasia
6 mesos de criança en dipòsit d'acer
Aprox.8,50 €
(Com a mínim, el nom és divertit; el dibuix de l'etiqueta no sé què és. Un altre vi de la mateixa "Cia" és Sentada sobre la bestia)
Molt molt claret, poc aromàtic, fruita blanca, flors...

"Así dice el SEÑOR omnipotente: Beberás la copa de tu hermana, una copa grande y profunda. Llena está de burla y escarnio, llena de embriaguez y dolor. Es la copa de ruina y desolación." Bíblia, Ezequiel 23.



-Tellines (No he fet foto, però ja sabeu massa bé tots com són)
ojoalplato
-Caragols avellanecs (per favoooor, m'hi sucaria una viena de pa sencera!)


Cuvée de Garde 2005 Domaine Ganevat Côtes du Jura
Jean-François Ganevat.
Savagnin, chardonnay
48 mesos sota vel
Que bo! Poma al forn, fruita seca, cereals, fenoll, mineral...






-Calamar de platja a la planxa

-Rajada fregideta. És com a casa, però millor.


Meursault Chevalières 2009  Borgonya
Domaine Henri Germain et fils. Meursault
Chardonnay





ITSASMENDI EKLIPSE 2011   D.O. Bizkaiko Txakolina
50 % Hondarrabi Beltza, 50 % Pinot Noir
6 mesos en bóta de roure francés
Bodegas Itsasmendi. Gernika-Lumo
Enòloga: Ana Martín Onzain

Com pretén que sapiguem què és açò? Per a mi és molt més rosa que un pinot.
M'agrada tant que ens oferisca aquestes coses!

bacchuswine



- Mitges racions de fideuà amb verdures


Cuvée Julien 2011 Côtes du Jura
Domaine Jean François Ganevat
Pinot Noir

A aquest ja li veig més aparença de pinot, encara que no tant en aromes i boca. Fruita roja, cireres, sotabosc, no li trobe el cuir, un poc mineral...

verema
vinofreakism

-Mitges racions d'arròs melós de peix

I passem a les postres, tres trossets de pastís per als cinc; el de gianjuia està bo; el de mascarpone, cruixent de fruites seques i xocolate està més que bo, i el de carabassa... espectacular. Dels Quatre Cantons, clar.




20 manzanas by Valverán. Sidra de escarcha.
Concejo de Sariego. El Rebollar, Astúries
Llagares Valverán
Durona de Tresali, Regona i Raxao
Aprox. 10,70 €
Una vegada saps que és sidra no entens com no ho veies, però intentaves saber a què et recordava i no hi havia manera.
Molt original, i bona.
(Masaveu Bodegas)



El Sequé Dulce 2011 DO Alacant
100 % Monastrell
Bodegas y Viñedos El Sequé. Pinoso  (Artadi)
Enòleg: Vicente Milla




Mare meua, menut festival! I per si encara no és poc, un trosset de coca i una copeta de xampany blanc de blancs!!! Gràcies, Pepe.
I preu d'amic: menys de 37 € persona.

ojoalplato
nomadea

I després, un passeget per l'horta. M'agrada tant aquest paisatge! I ara les xufes estan en un moment que m'encisa, quan estan eixint les mates i encara es veuen els cavallons ben rectes.

xufadevalencia.org