dilluns, 10 de juny del 2013

Kaimus Centro

Salamanca, 26  Eixample. 963 959 995
divendres, 7 de juny
Jo coneixia el primer Kaymus, però no aquest. No sé si avui és un bon dia, perquè hi ha allò de Vlc Cuina Oberta i no hem reservat, però com que està propet de casa... Sí, ens esperem 5 minutets i ens preparen taula, molt amables.
No són iguals, però hi ha alguna cosa que recorda l'altre local, no crec que solament siguen les ratlles blaves-marrons-blanques que hi ha en alguns detalls.

Comencem amb una cerveseta (2,75 € x 2), i com que tarden bastant anem fent-nos amb el pa; el d'oli i sal està molt bo. (2,20 € x 2; he de dir que no ens en tornen a oferir quan ens l'acabem)


Comencem amb un detall de la casa,
- Gaspatxo de meló d'Alger amb cireres.
Molt fresquet i molt agradable de textura, de sabor i d'aroma.







Gran Rēgnard 2009. Chablis (Chablisien, Borgonya)
Maison Régnard
Chardonnay
42,90 € (30,95 € Univinum)
Aroma lleuger de fruita tropical, cítric, pedra; acidesa elevada (s'assembla un poc al verdejo)



felixthefox

 - Ensalada russa ("Ensaladilla Kaymus") (8,80 €)
Amb llangostinets per damunt; com sempre, espectacular, per a no parar...



- Sardines marinades (4 lloms) amb cuscús (7,70 €)






- Verdura en tempura (invitació de la casa, ja que nosaltres no l'havíem demanada): carxofa, albergínia, carabasseta, carlota, bajoca, col... sobre llit de romesco. Punt perfecte.


- Ensalada de guatla i alvocat (8,80 €)
La carn, un punt sequeta i probablement jo l'hauria servida a la part de baix, però això ja és per trobar-hi algun defectet...


- Calamar de platja a la planxa (9,90 €). Correcte



- Caneló de pularda, poma i foie (7,70 €)
Jo, és que ja no puc més, però bo.



Tot i això, hem d'acabar amb unes postres, no? Alguna cosa fresqueta: una sopa de iogurt (gens dolça, fins i tot un pèl agra, com a mi m'agrada) amb fruites roges i sorbet de gerd. (4,95 €)

Quan serveixen els primers plats, passa massa temps entre l'un i l'altre (la veritat és que la sala està a gom, hi algunes taules nombroses -per no sé quin congrés de dermatòlegs- i solament atenen dues persones), però després agafen el ritme i resulta un sopar molt agradable.
Tot i que Nacho Romero sol estar per l'altre Kaymus, apareix cap al final, ens saluda i ens convida a una copeta de moscato (mare meua, el mateix que JJ havia demanat l'última vegada al K1!).
Jo diria que és més que "picoteo o tapeo de calidad".

Total: 100,65 € (2 pers.)