diumenge, 30 de juny del 2013

Restaurant SUMA. Espai Rambleta

SUMA Restaurant. Espai Rambleta   Bulevard Sud-Pius IX -Sant Marcel·lí   963 780 565
divendres, 28 de juny
Coneixia aquest espai perquè havia anat al teatre i a alguna activitat cultural amb xiquets, però no en coneixia el restaurant, un lloc agradable amb una terrassa espectacular.
(Amb l'Escola d'Hostaleria Gambrinus de Heineken  de Valencia i gestió del grup La Sucursal -Sucursal, Vertical, Coloniales Huerta- amb Javier Andrés i el xef Jorge Bretón)

Sols hi ha una opció, el menú degustació, que canvia cada setmana (o15 dies).
-Dinars de dimarts a divendres: 16,50 €. Amb maridatge de vi o cervesa, 5 € (Normalment el menú està servit pels alumnes de l'Escola alumnes a la cuina i servint, però sembla que el curs s'ha acabat.)
-Sopars de dijous i divendres, i tot el cap de setmana: 20 €. Amb maridatge, 7 €
Verema
Mentre espere que vinga la companyia -hem quedat a les 15 h- em faig un vermutet a la terrassa sota un para-sol (la veritat és que demane alguna coseta per a acompanyar-lo i em somriuen però no em porten res, deu ser que no m'entenen, clar, parlant valencià...). Diego i Amparo es faran un vi blanc.

Detall: papes (servides en una minicistella de fregidora molt graciosa)


-Aperitiu
Bikini de foie

Esfera d'espàrrecs blancs amb caviar de truita blanca. Fantàstica, de gran restaurant.

Cruixent de formatge de cabra del Guadarrama amb confitura





 Hi ha una carta de vins no massa extensa però amb cosetes suggerents com aquesta que no coneixíem:
 ¡ea! 2011  DO La Mancha
100 % Cencibel (tempranillo)
5 mesos en bóta de roure francés i americà
eavinos. Manuel Manzaneque Suárez. Albacete
Enòleg: Manuel Manzaneque Suárez
Molta fruita, un poc torrat (café, cacau), un poc dolç. Molt agradable.
14 € (aprox. 7,50 €)

video tast
catacaldos


-Entrants
Gaspatxo de tomaques torrades i clòtxines mediterrànies. Un plat fresquet i molt abellidor. És especial perquè primer escudellen uns cirerols, unes clotxinetes, cogombre, un taperot i herbasana i per damunt tiren el gaspatxo.

Terrina de polp a la gallega, calent, però no massa. Preciós.


-Plat principal (en demanem 2 i 2)
Fideuà melosa d'ànec i gambes

o Royal de bou, carabassa i verduretes


-Postres
Parfait de coco i mandarina amb sorbet de fruita roja


Sembla que amb els alumnes se n'han anat els petit-fours o "capritxos llaminers de la nostra infantesa", perquè no ens els han servit amb el café (3 x 1,10 €)
Pa (un pa molt bo amb olivetes, potser una miqueta cru) i IVA inclosos.
Aigua (2 x 2,50 €)
Total: Quasi 25 € persona (99,10 € 4 pers.)

Un lloc MOLT recomanable  (és possible que l'Escola el curs que ve canvie de seu).

verema
comersinmilongas
cuandosalimosdecasa