diumenge, 24 de febrer de 2013

Vinets de la Primavera Valenciana


VinoVí
Planetes de Nin 2010  D.O.Q. Priorat
Família Nin-Ortiz, Porrera
Enòloga: Ester Nin
70% Garnatxa  30% Caranyena
15 mesos en bóta de roure francés

Aprox. 28,95 € (regal d'una gamberra desemparada que llig l'ara)

Fruita roja madura, espècies, un poc balsàmic, un lleuger toc mineral.
Al principi sembla un punt carbònic, però a poc a poc desapareix i és més agradable.

De vicio 2007 DO Bierzo
100 % Mencía
Unidos por el Vino SL. Cacabelos (El caprici d'un grup d'amics. No en trobe informació; tenen pàgina al facebook, però és un grup tancat)
Aprox. 35 €  (vinotecamalauva, Valladolid)
botelles 1.871 i 2.953 de 4.000

Complex, fruita madura, espècies (clau), torrats, café...
Amb cos i estructurat. Per a uns és fàcil i llaminer, per a d'altres és més complicat i van trobant-li la gràcia quan ja quasi s'ha acabat. Saborós, persistent.
Abreunvinito/Verema

alforins
La Atalaya 2009   DO Almansa
Bodega Agro Almansa. Atalaya
Orowines (Atalaya, Ateca, El Nido -Clio, El Nido-, Shaya,Tritón, Can Blau, Orowines -Comoloco-)
Enòleg: Frank Gonzales
12 mesos en bóta de roure francés
Garnatxa Tintera 85%, Monastrell 15%
Aprox. 11 €
Intens, fruita, balsàmic. Potent, fusta. Agradable.
verema


El Cabernet f de Chozas Carrascal 2010  DO Utiel-Requena
Pago Chozas Carrascal, San Antonio, Requena
100 % cabernet franc
[f: familiar / franc]
9 mesos en bóta nova de roure francés
Botella 698 de 3.241
Aprox. 20-22 €
Fruita madura, un fons mineral i un poc balsàmic. Amb cos, molt agradable.
Fantàstic per acompanyar la paella del pare i la desfilada fallera posterior amb les nebodes.
verema