diumenge, 3 de febrer del 2013

Malkebien

c/ Sant Doménec Savio nº 39, barri de Torrefiel / Rascanya. 963 661 780
divendres 1 de febrer del 2013
Mare, si he sentit parlat d'aquest lloc! Si entreu a Verema, trobareu moltíssims comentaris (com no, d'Abreunivinito, de Dani C...).
Al migdia fan dos torns, i això he de dir que em fa arrere. A més a més, si no t'espaviles, no és fàcil fer la reserva, que ho tenen de gom a gom.
I per si això no fóra poc, havia vist que el nom del lloc va acompanyat de tres peixos, i ja sabeu que això per als d'Almàssera...
Total, davant de la indecisió, el xic fa la reserva per a divendres de nit.
Fa un vent capriciós i molest i el barri on està el restaurant és d'aquells ben poc graciosos -no vull ofendre ningú, eh?- i per aparcar...
Quan hi entrem, el local encara està molt tranquil (ben diferent a com m'havien dit que estava al migdia) però a poquet a poquet es va omplint, sense arribar a ser massa sorollós.
Veiem els dos menús que hi ha a la nit, no tenim massa gana per acarar-los, però hi ha algunes cosetes que ens abellixen i no estan a la carta. El cap de sala, Alfonso Gallego, tot amabilitat, ens ho posa ben fàcil, podem demanar el que vulguem, de la carta i del menú.

La carta de vins és àmplia i variada. Com que hi ha tants portuguesos, ens deixem aconsellar per Alfonso (que sap quin va beure JJ fa uns dies!)

 Esporão Reserva 2010 Vinho Regional Alentejano
Celler: Heredade Do Esporao, Reguengos de Monsaraz, Alentejo, Portugal
Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon.
Ens adverteix que al principi pot paréixer un poc verd, però a mi no m'ho sembla. Fruita roja, un poquet dolç al final, com de caramel, també un poquet mineral i especiat. Molt llaminer i agradable.
22 €




Comencem amb una ostra Oleron amb cava sòlid i cremós gelat de llima verda i api
(està molt bona, però la mar s'ha quedat un poc lluny; més que no "sòlid", està meloset)
comersinmilongas.com
 - Mousse de carxofa de Benicarló amb teula de pernil de Trevélez i sòlid de mançanilla de Gutiérrez Colosía
 (ben presentat; la mousse no és la millor textura per a la carxofa, però està saborosíssima; el pernil no està salat, cosa que passa sovint en calfar-lo; el sòlid de mançanilla, curiós)


- Mini calçotada:  puré de calçots, salsa romesco, crostons de pa i xips de xirivia.
Servit en un pot de vidre, molt bonic, original i saborós. Fins i tot ha aparegut al diari ara.cat on destaquen 7 maneres diferents de menjar calçots.


-Ous remenats amb ous de reig, rossinyols i fenoll, sobre niu de pasta de full.
(un pelet salat, però molt bo)
Verema

Post de formatges: Los corrales de Almedíjar (llet crua d'ovella guirra; tronxó???); Comté, 24 mesos de maduració; formatge manxego Dehesa de los Llanos Gran reserva, millor formatge del món en 1912; Stilton.

Per a les postres
- Un original tiramissú, de te roibos Kalahari i aroma de cítrics de Sud-àfrica (que substitueix el clàssic café)
- i una crema de xufa amb coco i llesca amb ou. Fantàstica (i això que no m'agrada el coco en la cuina).



Ens oferixen un vinet dolç amb les postres, i com que hi ha dues propostes... una de cada:

Quinta do Javali LBV Port 2007  Porto
Nagoselo do Douro - São João da Pesqueira.
Tinta roriz, touriga franca, touriga nacional, tinto cão, tinta barroca.
Fruita roja, no massa dolç, fàcil de beure.
 quintadojavali.com



Jorge Ordóñez 2008 DO Málaga
Nº 1 Selección Especial  Naturalmente Dulce
Moscatel de Alejandría
Jorge Ordóñez
jorge-ordonez.es  blog

Molt suau, amb un puntet de taronja.



TOTAL: 76,65 € (Pa i IVA inclòs) 2 persones

Hi ha 2 menus, en homenatge a Vázquez Montalván: un de 23,50 €, i un altre, el Carvalho, de 31 €.
(Ostra, mousse de carxofa, ensalada de pernil de tonyina, mini calçotada, sopa Açorda alentajana, bacallà d'Islàndia i jarret d'ànec).

He de tornar al migdia, que hi ha un menú de 10 € immollarable en rqp, segons diuen tots.

Els podeu seguir al facebook, on posen el menú de cada dia i des del qual podeu enviar un missatge a Alfonso, que vos contestarà ràpidament i molt amable.

comersinmilongas