divendres 1 de febrer del 2013
Mare, si he sentit parlat d'aquest lloc! Si entreu a Verema, trobareu moltíssims comentaris (com no, d'Abreunivinito, de Dani C...).Al migdia fan dos torns, i això he de dir que em fa arrere. A més a més, si no t'espaviles, no és fàcil fer la reserva, que ho tenen de gom a gom.
I per si això no fóra poc, havia vist que el nom del lloc va acompanyat de tres peixos, i ja sabeu que això per als d'Almàssera...
Total, davant de la indecisió, el xic fa la reserva per a divendres de nit.
Fa un vent capriciós i molest i el barri on està el restaurant és d'aquells ben poc graciosos -no vull ofendre ningú, eh?- i per aparcar...
Quan hi entrem, el local encara està molt tranquil (ben diferent a com m'havien dit que estava al migdia) però a poquet a poquet es va omplint, sense arribar a ser massa sorollós.
Veiem els dos menús que hi ha a la nit, no tenim massa gana per acarar-los, però hi ha algunes cosetes que ens abellixen i no estan a la carta. El cap de sala, Alfonso Gallego, tot amabilitat, ens ho posa ben fàcil, podem demanar el que vulguem, de la carta i del menú.
La carta de vins és àmplia i variada. Com que hi ha tants portuguesos, ens deixem aconsellar per Alfonso (que sap quin va beure JJ fa uns dies!)
Esporão Reserva 2010 Vinho Regional Alentejano
Celler: Heredade Do Esporao, Reguengos de Monsaraz, Alentejo, Portugal
Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon.
Ens adverteix que al principi pot paréixer un poc verd, però a mi no m'ho sembla. Fruita roja, un poquet dolç al final, com de caramel, també un poquet mineral i especiat. Molt llaminer i agradable.
22 €
Comencem amb una ostra Oleron amb cava sòlid i cremós gelat de llima verda i api
(està molt bona, però la mar s'ha quedat un poc lluny; més que no "sòlid", està meloset)
![]() |
comersinmilongas.com |
(ben presentat; la mousse no és la millor textura per a la carxofa, però està saborosíssima; el pernil no està salat, cosa que passa sovint en calfar-lo; el sòlid de mançanilla, curiós)
- Mini calçotada: puré de calçots, salsa romesco, crostons de pa i xips de xirivia.
Servit en un pot de vidre, molt bonic, original i saborós. Fins i tot ha aparegut al diari ara.cat on destaquen 7 maneres diferents de menjar calçots.
-Ous remenats amb ous de reig, rossinyols i fenoll, sobre niu de pasta de full.
(un pelet salat, però molt bo)
![]() |
Verema |
Post de formatges: Los corrales de Almedíjar (llet crua d'ovella guirra; tronxó???); Comté, 24 mesos de maduració; formatge manxego Dehesa de los Llanos Gran reserva, millor formatge del món en 1912; Stilton.
Per a les postres
- Un original tiramissú, de te roibos Kalahari i aroma de cítrics de Sud-àfrica (que substitueix el clàssic café)
- i una crema de xufa amb coco i llesca amb ou. Fantàstica (i això que no m'agrada el coco en la cuina).
Ens oferixen un vinet dolç amb les postres, i com que hi ha dues propostes... una de cada:
Quinta do Javali LBV Port 2007 Porto
Nagoselo do Douro - São João da Pesqueira.
Tinta roriz, touriga franca, touriga nacional, tinto cão, tinta barroca.
Fruita roja, no massa dolç, fàcil de beure.
quintadojavali.com
Jorge Ordóñez 2008 DO Málaga
Nº 1 Selección Especial Naturalmente Dulce
Moscatel de Alejandría
Jorge Ordóñez
jorge-ordonez.es blog
Molt suau, amb un puntet de taronja.
TOTAL: 76,65 € (Pa i IVA inclòs) 2 persones
Hi ha 2 menus, en homenatge a Vázquez Montalván: un de 23,50 €, i un altre, el Carvalho, de 31 €.
(Ostra, mousse de carxofa, ensalada de pernil de tonyina, mini calçotada, sopa Açorda alentajana, bacallà d'Islàndia i jarret d'ànec).
He de tornar al migdia, que hi ha un menú de 10 € immollarable en rqp, segons diuen tots.
Els podeu seguir al facebook, on posen el menú de cada dia i des del qual podeu enviar un missatge a Alfonso, que vos contestarà ràpidament i molt amable.
comersinmilongas
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada