diumenge, 8 de gener de 2012

Ruscalleda

Restaurant Sant Pau, C/ Nou, 10 - Sant Pol de Mar 93 760 06 62
dimarts 3 de gener de 2012 (de 14h a 17,40h)

Fa un dia fantàstic, qui diria que estem acabant Nadal. Estic nerviosa, ha arribat el dia de conéixer el restaurant de la Ruscalleda, un tres estrelles Michelin, reservat fa quasi dos mesos.


La situació de la taula és immillorable, de cara al jardí i a la mar, a través d'un immens finestral.

Hi ha la possibilitat de maridatge, però demanem la carta, immensa, i ens deixem aconsellar pel sumiller (Juan Luís Gómez), que ens recomana un vi blanc, sense cap mena de dubte (a pesar que li'n demanem un que no siga massa àcid ni cítric):
Terroja de Sabaté i Coca 2010  Penedés
Xarel·lo
(54 €  -21,45 € a Vinissimus-)
No ens agrada massa. El sumiller reconeix que no ha tastat el del 2010, sinó el de 2007!)


El pa, els el fan exclusivament en un forn que no recorde (saborós però amb una corfa un poquet dura).

-El BROU D‘ INICI (castanyes i all)

-Els quatre APERITIUS del MICRO-MENU de Gener


-MONDRIAN GASTRONÒMIC brandada de bacallà, pebrots de colors, olives negres









Sorprenent la presentació i molt bo en textures i sabors.






-TRUITA A LA RUSSA caviar, blini, salsa cremosa i agre-cítrica
(un poc "poca substància" en colors, sabors...)

-[ROGER bolets de cultiu, carbassa i escarola] el canvien per ESCAMARLANS amb amanida




-GAMBA amb carxofes
(una crema de carxofes sublim, i unes textures...)



-LLOBARRO espigalls, safrà, tònica picant

(ben curiosa l'escuma de tònica picant!)





-Plat principal (a elegir)

LLOM DE CÉRVOL al punt sagnant, fruits secs i confitats







PEU PORC DESOSSAT ametlles, tatsoi, ruca, oli picant






Un poc exagerat considerar-los els plats principals, i que apareguen com a màgia sota un cobertor de plats metàlic i enorme.
Com no podia ser d'una altra manera, la Ruscalleda tria el moment en què jo vaig al lavabo per fer la seua aparició. Però el servei, molt amable i atent, em pregunta si em vull fer una foto amb ella. És clar que sí. De seguida torna a aparéixer i ens immortalitzem.





-EL DUET DE FORMATGE DE GENER “Núm.1 de la Segona Sèrie”
OR BLANC, DEL PLA DE CORRONCUI, El Pont de Suert, Alta Ribagorça
PERA, bescuit amb ratafia, sorra i eau-de-vie, gelat “de corte”






-PREPOSTRES: infusió refrescant

-NACRE, maracujà, coco, vainilla, caiena




-NOVES, guirlache, xixona, borratxo de rom
(a pesar del que sembla a la foto, és menudet; recomanen remenar-lo tot per menjar-se'l, però queda molt lleig)




-ELS DEU DIVERTIMENTS DE PASTISSERIA
Filipino especiat- Financier de rom · Plàtan amb xocolata - Coca de full i cabell d’àngel · Gominola d’estomacal - Crumble amb gerd · Bastonet de pega dolça i sidral - Bombó de xocolata i albercoc · Xocolata, arròs i fruits secs - Ametlles amb xocolata i pebre rosa

Tot servit dins d'un vagó de tren, divertit.





Menú degustació d'hivern: 146,00 €
(4 € un café, i 5 € una botella d'aigua!)

Com he llegit a Verema, "menjar molt correcte -només faltaria-, presentacions molt boniques, però punt. Per a acabar-ho d'adobar, racions molt menudes". M'ha agradat, no diré que no, però m'ha faltat la "xispa".

ruscalleda
verema
rezeditas 


2 comentaris:

codonyat ha dit...

Quina llàstima que gairebè res ens sorprenga com abans! (Tanta il.lusió prèvia ... i el post, de vegades, una mica decebedor ... M'ha passat tantes vegades!)

Almàssera ha dit...

No és exactament decebedor, Codonyat. Supose que no és culpa d'ells, però clar, anys fent-te la il·lusió d'anar, 3 estrelles, el preu... doncs això, falta el viatge en núvol.