Plaça Jueria, 9 - Terol - 978 624 076
El restaurant té l'entrada per la plaça de la Jueria, i el seu nom, yain, significa "vi".
Hi ha diverses sales, totes amb "nom propi" i per a distintes situacions (privat, tasts, amics...). Nosaltres havíem reservat i dinem a la sala Sílex, anomenada així pel vi Silex de Didier Dagueneau (sauvignon blanc del Loira; terreny amb aquesta roca).
Raúl Igual fou guardonat com el Millor Sumiller d'Espanya 2010, i dirigeix el restaurant des de 2007.
La carta de vins és extensíssima; li demanem que ens recomane alguns vins de la zona i ens conta moltes cosetes, comença amb els negres:
Quinta Mazuela i Luna de Agosto, DO Carinyena. Bodega Quinta Mazuela: projecte personal de l'aragonesa Silvia Tomé, que torna a la terra després d'aprendre pel món
Samitier i Manga del Brujo (Norrel Robertson, El escocés volante), DO Calatayud
Parraleta Emoción, DO Somontano (la parraleta és una varietat autòctona de Somontano)
Finalment ens decidim per Luna de Agosto 2007, 100% garnatxa, de vinyes de 75 anys (al restaurant sols queden 2 botelles, val 35 €; a Vinissimus val 42,95€!)
Picota granatós; nas i boca elegant, fruita madura, un poc mineral, balsàmic i especiat; gens tànic; llarg. Una bona recomanació.
Hi ha un menú del dia (17€) i diverses propostes de menús. Nosaltres triem a la carta, diferents platerets per compartir:
(aperitiu de salmorejo)
-Tàrtar de tonyina amb gelat de formatge (5,50€)
-Focaccia de sardina rància (3€)
-2 Croquetes de pintada i bolets (1,50 € x 2) Boníssimes
-Canaló de botifarra (4 €)
-Entrepà de salsitxeta artesana (3,75 €)
-Roda de bacallà (un tros amb salsa de créixens, ceba i safrà, un amb creïlla i un amb pimentons (24 €). Crec que el plat fóra més interessant si la variació estiguera en la forma de preparar el bacallà, més que no en l'acompanyament.
Hi ha 3 pans diferents per a triar (olives i herbes, tomata i clàssic). Són del forn Sanz. En la carta hi ha una nota on posa que a partir del segon panet es cobrarà 0,75 €.
Per a les postres demanem un pastís de formatge amb gelat de iogurt (6,50 €) i un assortidet de formatges (5 €).
Aigua i café
Total: 93,15 € (2 pers.)
El servei de cambreres, ràpid, atent i eficient. Restauran molt recomanable.
carta
carta VINS yain
verema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada