dijous, 18 d’agost de 2011

Ca Pepico

dissabte, 13 d'agost
Volíem passar-nos per Ca Pepico abans que tancara per vacances, i hui és l'última nit. "No és un bon dia", diu ell, tot i això escoltar com parla del vi... és tan engrescador.
En volem un molt bo, saborós, rar, original...? Clar:
Caveau de Bacchus Arbois. 2006. Arbois-Jura 




A Jura es produeix el curiós vi groc (Vin Jaune), que recorda molt el fino, no debades al procés d'envelliment a la bóta, el vi està protegit de l'oxidació pel vel flor (de llevat). El vel és més fi (pel fred), creix més lent i mor abans que el de Xerés. No porta alcohol afegit.
El raïm predominant del és el savagnin. Amb una criança mínima de 6 anys i 3 mesos, el vi s'embotella en una curiosa  botella anomenada Clavelin, de 62 cl. (el que bevem nosaltres, no) 34 €

elmundovino1 "Jura, una región casi desconocida" (I)
Poetes com Rabelais, escriptors com Boris Vian o cantants com Jacques Brel han parlat del Jura, i sobretot el científic Pasteur, primer teòric i descobridor de la fermentació alcohòlica que va dir "Le vin est le breuvage le plus sain et le plus hygiénique qui soit".
elmundovino2 Jura II 'Amarillos' y 'de paja': vinos únicos fuera de toda moda
elmundovino3 "Jura/Jerez, parientes... lejanos"
Verema: Vins de Jura i Vi Groc (Vin Jaune)
descorchevinos


Després ens portarà també dues copetes del negre Bachelet-Monnot Santenay Les Charmes 2009, Borgonya

No té tellines, llàstima, les fan tan bones...
-Ensalada de tomata amb ventresca de bonítol. Qualitat, com sempre.
-Polp a la gallega
-Sardina de bóta amb pimentó verd
-Formatges (havia d'haver sigut aladroc, però...)
-Figatell i amb guarnició de creïlla i botifarra
-Pa amb tomata, allioli, sal (1,80 € x 2)
-Gelat de llet i pastís de xocolate i coco.
(café i petit fours)


Al final, un copeta de Disznóko Tokaji Aszú 2004 3 puttonyos. Hongria
Elaborat sobre la base de la combinació d'un vi "sec" de Furmint i baies botrititzades de Furmint, Harslevelú i Sarga Muskotaly; un mínim de 2 anys de criança en bóta de roure i 1 en botella.
 verema

Com sempre, un plaer, Pepe.