divendres, 28 de novembre
Convindreu que un Pilar fonamental en la nostra vida és la mare; pot ser la maremare, però també una marelloca o una mareamiga. I què fan les mares? Ens malcrien. La primera ja feu que començara bé la setmana amb un putxeret; l'altra l'ha preparat avui i ha parat taula amb vuit pilarets.Mentre anem arribant-hi, papes, ametletes fregides i cervesa o vinet, i quan ja estem tots, mireu si la dona té escola i senderi que ha cuinat un arrosset a banda sequet i així ja el té a punt; i si algú el vol caldoset, també té el brou preparat. Amb puntet de pebre roig i all. Boníssim.
A banda d'aigua, que en bevem molta, també anem fent-nos amb tots aquests vinets: Bassus Pinot Noir 2022 DO Utiel-Requena
100% Pinot Noir - 14% vol.
10 mesos en roure nou francés
Bodegas Hispano+Suizas. El Pontón, Requena
26,50 €
Fruita roja, bona acidesa, elegant.
Heretat de Belda 2018 DO València
50% Garnatxa negra i 50% Monastrell
12 mesos en roure francés
Bodegas J Belda. Fontanars dels Alforins
12,50 €
Fruita madura, poc dolç, espècies, agradable.
Rebel·lia 2023 DO Utiel-Requena
65% Tempranillo, 35% Garnatxa negra
14% vol. - 3 mesos en roure
Bodegas Vegalfaro. Requena
9 €
Finca Terrerazo 2018 DOP El Terrerazo. Vino de Pago
100% Boval - 14% vol.
14 mesos en roure francés i foudre
Bodega Mustiguillo. El Terrerazo. Utiel
Aprox. 28,50 €
Fruita negra, mineral, torrats, espècies, cacau... Molt bo.
Negre de Vinya Alforí 2019 DO València
Macabeu
10 mesos en formigó - 14% vol.
Vinya Alforí. Fontanars
21,70 €
Per què es diu "Negre" si és blanc? Perquè el procés d'elaboració es realitza com si fora un vi negre, el most fermenta al costat de la pell.
Tan curiós i, no sé per què, no l'he tastat.
La segona part del putxero... Im-pressionant.
Alguns fins i tot amb pa. Que si la cansalada, que si la botifarreta... La llima sí que no.Com si no hi haguera prou amb el putxero, tenim una degustació de formatges espectacular de la xarcuteria Óscar Torres del mercat de Benicalap.
Començant per on està el Laguiole blau, cap a la dreta:
-Novell de cabra. Montbrú. Moià, Barcelona
-Comté Elegance. Vaca. Jura, França
-Doña Leonor de Alburquerque. Semicurat amb pebre roig de la Vera. Alburquerque, Badajoz.
-Shropshire. Vaca. Regne Unit, basat en l'Stilton
-Morbier reserve. Vaca, amb el carbó vegetal al centre
-Pavé de París. Vaca i cabra
-Al centre, Saint Felicien Tentation. Vaca. Doble crema
La safata està "completada" amb llonganissa de Pasqua, llonganisseta amb roquefort, coents de Borriana i taralli italians.
I no acaba ací la festa, que ixen a taula els dolços:
torrons de Picó; pastissets de moniato i galetes amb panses de Vicente Raimundo
Macabeu, Xarel·lo, Parellada
11,5% vol
Codorníu. Sant Sadurní d'Anoia
12,95 €
Macabeu i Xarel·lo - 12% vol.
18 mesos amb pòsit
Aprox. 11,80 €
Va per tu, Pilar! Estava bo el putxeret d'Imma, eh?
Gràcies per tot, REINA!
.png)







Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada